Afbeelding

Geflatteerde nederlaag voor WHV

Sport

BOERDONK/LOOSBROEK - In een ijskoud Boerdonk is WHV zondag 4 december tegen een ruime nederlaag aangelopen. De ploeg van Bas van Engelen verloor met 4-0 en blijft zodoende steken om twee schamele puntjes.

Door winst van het Nederlands Elftal kende het vlaggenschip een hectische voorbereiding. In een vol café Kerkzicht wisten de Loosbroekse talenten dat het lastig werd om okselfris aan de aftrap te staan in het boerengat Boerdonk. WHV en Boerdonk hielden elkaar de hele eerste helft in evenwicht. Beide ploegen kwamen sporadisch voor het vijandelijke doel. Ferens Bongers, een van de simpelste linksbacks die er op de amateurvelden rondloopt, begon als puntspeler. Het leek erop dat WHV met de brilstand de rust inrolde. Echter ging het vlak voor rust mis voor het sterrenensamble toen Boerdonk de ban brak.

Er was niks aan de hand voor WHV, dat na rust op jacht ging naar een resultaat. Via Kas Banters en Bongers was de ploeg heel dichtbij de gelijkmaker. Toen Boerdonk toevallig op 2-0 kwam, leek het Loosbroekse verzet gebroken. De boeren uit Boerdonk liepen uit naar 3-0 en 4-0. Het werd een vervelende middag voor de ploeg Bas van Engelen. Diezelfde Van Engelen kondigde kort geleden aan dat hij het vlaggenschip na dit seizoen gaat verlaten. 4-0 was de einduitslag. Het enige lichtpuntje is de rentree van ‘De Messi van Loosbroek’, Kay van Erp. Volgend weekend wacht Nederwetten, daarna gaat WHV in haar winterslaap.