Ruud Schobbers

HVCH in de storm

HEESCH - HVCH heeft er een bewogen week opzitten. Zondag 20 februari werd afgetekend van TOP gewonnen en het eerste periodekampioenschap behaald. Dat werd goed gevierd met links en rechts een stevige kater op maandagochtend tot gevolg. Donderdag 17 februari werd bekend dat trainer Roy de Haan volgend jaar naar OSS’20 in de derde divisie gaat, en die vrijdag dat Jan van de Haterd de overstap gaat maken naar UDI’19. Nog een kater? Nee! HVCH heeft nog hetzelfde vertrouwen in de toekomst als voorheen. Er wordt volop aan gewerkt.

Stormachtig was de Heesche week dus wel. Net als het weer. De wedstrijd afgelopen zondag in Strijp tegen Brabantia vond onder herfstomstandigheden plaats, wat het spel niet ten goede kwam. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarmee HVCH niet eens ontevreden mocht zijn.

Aanvoerder Roy Vissers en Tom Hekerman waren niet fit, terwijl Kenan Hammink en Jasper Neelen langdurig uitgeschakeld zijn. Met Tijmen Priem op de plaats van Roy Vissers werd de strijd aangegaan tegen Brabantia. Dat begon scherp en had de eerste kans, maar in de zeventiende minuut maakte Stijn van den Hurk met een diagonaal schot de 0-1 na een aanval over links. Er leek weer niets aan de hand, maar Brabantia liet zich niet ontmoedigen en bleef goed voetballen. Beide teams kregen voor rust nog een opgelegde kopkans, maar gescoord werd er niet.

De tweede helft nam Brabantia geleidelijk aan het initiatief over, gesterkt door de wind schuin van achteren. Een eerste bal dwarrelde pardoes op de kruising, een tweede werd door HVCH zelf op de eigen lat gekopt, uit de derde kans -een corner- kopte Ryley de Jong de verdiende gelijkmaker binnen. Deze 1-1 stand bleef tot het einde staan, hoewel beide teams het nog wel probeerden. In blessuretijd kreeg Brabantia de overwinning nog op een presenteerblaadje, maar de Heesche keeper Desny Royendijk was op zijn post.

Kortom, een stormachtige week afgesloten met een puntje. Donderdag 24 februari wordt er weer gespeeld tegen Erp. Hopelijk is het spel en ook het weer dan beter.