HVCH verzilvert droomstart tegen DESK

In Kaatsheuvel stond HVCH al binnen één minuut op een 0-1 voorsprong. DESK poetste die achterstand nog in de eerste helft verdiend weg. In de tweede helft was het echter Freek van Eembergen die met een goede invalbeurt de ban brak. Hij was voorin een uitstekend aanspeelpunt en scoorde de 1-2. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-3.

In de mooie accommodatie van DESK vond Bas v.d. Star al snel het net. Zijn kopbal ging nog op de paal en uit de hoekschop die volgde werkte Van der Star de bal beheerst binnen. Er was nog geen minuut verstreken en het leek een mooie middag te worden. Voetballend presteerden de ploegen echter beide ver onder de maat. Gelukkig heeft HVCH dan altijd nog Bram Wonders die ontzettend veel opknapt op het middenveld. Toch kon ook hij de verdiende gelijkmaker niet voorkomen. Die viel in een fase waarin HVCH gewoon te slordig speelde en weinig duels won.

In de tweede helft was het spel in de eerste tien minuten beduidend beter. Er was maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de winst en dat was HVCH. De ommekeer kwam echter pas nadat Freek van Eembergen inviel. Hij bleek met name in de lucht een prima aanspeelpunt en HVCH kon verder van het eigen doel af gaan spelen. In de 79e minuut werd Van Embergen weggestuurd door Gijs v.d. Voort. Geert Korsten verscheen nog wel voor het doel, maar Van Eembergen haalde zelf uit na zijn lange rush en schoot heel mooi binnen. Daarna begon het echt te haperen bij DESK en kort voor tijd onderschepte Tim Govers nog knap de bal en passte die naar Geert Korsten. Korsten rekende bekwaam met zijn verdediger en de doelman af en bepaalde zo de 1-3 eindstand.
De overwinning is met hard werken tot stand gekomen en HVCH stijgt een paar plaatsen op de ranglijst. Volgende week speelt HVCH thuis tegen EFC en we zullen zien of de winnende lijn doorgezet kan worden.