Taal; de sleutel naar Heesch
Taal; de sleutel naar Heesch

Taal; de sleutel naar Heesch

Sport

De sleuteloverdracht ging ook dit jaar niet zonder slag of stoot. Jeugdprins Porcellus XXXVII moest de dvd Heren van Brabant maar raadplegen, hij komt immers niet van Hisse ouders. Met hem kreeg de hele zaal in De Pas les in Brabants van wethouder Hans van der Pas.

Voor Prins Porcus XLIII kreeg les in het Engels en Chinees: de vertaling van ‘ik hou het in de gaten’ (I keep it in the holes) en ‘klein paard’ (Tai nip o ni) of ‘ik heb een facelift nodig’ (chin tu Fat) hield de zaal goed in de juist stemming. Er waren ook overeenkomsten tussen wethouder van der Pas en Prins Porcus, beiden worden dit jaar 50 en zien Abraham. De ‘selfies’ van Prins Porcus gaven aanleiding om de link te leggen tussen zijn postuur uit het verleden en zijn functie tijdens de carnaval. Het XL III paste hem goed.
Ook vond Prins Porcus al in de oudheid verwijzingen naar het carnaval. In de bijbel had hij gevonden: ‘en zij kleedden zich in vreemde gewaden en liepen doelloos rond’. Taal en taalspelingen waren niet van de lucht. Uiteindelijk kreeg Van der Pas een onderscheiding in de ‘Orde van de grote zultkop’ omgehangen en kon overgegaan worden naar de sleuteloverhandiging.

Ridders van den Houteren Trog
Oud-prins Roel Monteiro ontving de oorkonde en onderscheiding als ‘Ridder van den Houteren Trog’ en ook Jeanne van Zandvoort mocht deze ontvangen. Roel Monteiro vanwege zijn belang voor de gemeenschap als Prins Carnaval 2013 en zijn inzet voor het SCH en Jeanne van Zandvoort voor haar werk als pedicure voor de bewoners van Josefoord in Nuland, als BABS, maar vooral als vrijwilligster, gedurende 15 jaar, in de pastoraat werkgroep en de oprichting van de ‘avondwake’. Nu werkt ze als vrijwilligster als penningmeester voor het Afrika-Engakoor.

Klik hier voor foto's gemaakt door Ad Ploegmakers 

Taal; de sleutel naar Heesch