Afbeelding
Rian van Schijndel

Businessbrunch in Nistelrode met échte verhalen

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE – Bij Zaal De Hoefslag ontving Ondernemersvereniging Nistelrode zondagochtend 12 maart 70 ondernemers die zich aan hadden gemeld voor de Business Brunch. Niemand minder dan Roelof Hemmen werd bereid gevonden om drie gasten tijdens een rondetafelgesprek hun verhaal te laten vertellen, met als thema ‘Verandering’.

De sfeervolle zaal werd omgetoverd tot een talkshowdecor. De drie gasten, die allen lid van de ondernemersvereniging zijn, maakten stuk voor stuk bijzondere veranderingen door in hun ondernemersbestaan. Pieter van den Akker van Driestroomhuis Nistelrode, Monique van de Beeten van Aannemersbedrijf Van de Beeten en Ron de Lorijn van Eetcafé ’t Pumpke werden door Roelof op professionele wijze in een bijzonder onderhoudend gesprek bevraagd over de keuzes die ze maakten, wat dit voor hen persoonlijk betekende, maar ook voor de kwaliteit van hun leven.

Roelof Hemmen
Roelof was zeventien jaar newsanchor bij RTL Nieuws. In 2016 is hij daarmee gestopt en heeft daarna lang voor BNR Nieuwsradio gewerkt. Hierna was hij anderhalf jaar nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow. Nu is hij ‘de nieuwsman’ van Eva Jinek. Roelof Hemmen is zelf ondernemer en woont in ons mooie Bernheze. Roelof over interviewen: “Ik interview zoals ik alles wil doen; met aandacht, nieuwsgierigheid en échte interesse. Scherp als het moet, met humor als het kan, maar altijd met respect.”
Zijn aanpak zorgde er zondagochtend 12 maart voor dat de aanwezige ondernemers geen blad voor mond hielden en iedereen meenamen in hun zorgen en keuzes en wat de genomen weg voor hen betekende.

Collega’s
Ademloos luisterden de ondernemers naar de verhalen van hun collega’s. Pieter die stopte met zijn staalbedrijf en koos voor een Driestroomhuis, samen met zijn vrouw. Ron de Lorijn die al vaker van branche veranderde in het ondernemerschap en vorig jaar de confrontatie aanging met zijn gezondheid. Gelukkig is hij inmiddels opgeknapt, maar zijn ziekzijn zorgde zeker voor een andere invulling van zijn tijd. Nog altijd runt hij zijn bedrijf met een gedreven team.
Monique van de Beeten verkocht afgelopen januari haar bedrijf en werd met Van de Beeten onderdeel van Van Mourik Bouw. Zij zit nog midden in de veranderingen die dit met zich meebrengt, maar hoopt dat de verkoop van haar bedrijf haar meer lucht geef in de vrije tijd die ze graag met haar gezin doorbrengt.

De verhalen waren een spiegel voor de ondernemers, herkenbaar en vermoedelijk blijven de gedachten hierover nog wel even doorsudderen.

Brunch
De dankbaarheid voor de komst van Roelof Hemmen werd door het bestuur getoond door een korte whiskypresentatie, leuk voor de whiskykenner. Hierna kon Roelof een keuze maken uit de verfijnde whisky’s die Mike van der Walle van Borrelpunt meegebracht had. Marion, de vrouw van Roelof, ontving een mooie bos bloemen uit handen van Theo van den Heuvel, bestuurslid van Ondernemersvereniging Nistelrode. Hij bedankte ook Rian van Schijndel voor het organiseren van deze mooie bijeenkomst. Hierna wenste Theo alle ondernemers smakelijk eten, waarna het team van De Hoefslag zorgde dat de magen gevuld werden terwijl iedereen, onder het genot van een drankje, gezellig kon bijpraten.

Afbeelding
Afbeelding