Geschoten door Wildschieters
Geschoten door Wildschieters Enrique Meesters

Wordt Bus Whisky het duurzaamste restaurant van Nederland en België?

Ondernemend Bernheze

LOOSBROEK - Bus Whisky is genomineerd voor een Gaia Green Award 2022! De Gaia Green Award is dé MVO Award voor restaurants. De Gaia Green Awards worden sinds 2016 uitgereikt aan de duurzaamste horecalocaties in Nederland én België. Er zijn aparte awards hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.

Bus Whisky heeft een menukaart met vrijwel uitsluitend streekproducten en ook een mooie groene kaart met een royale plantaardige keuze. Ze verwerken producten van eigen boerderij en kopen daarnaast elke week in bij maar liefst tweeëntwintig lokale collega boeren, vissers en ambachtelijke toeleveranciers, die ze op de menukaart graag aan je voorstellen.

Naast de huis gestookte whisky worden ook de meeste andere dranken van de drankenkaart op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld. Van huis gebrouwen bieren van eigen brouwgerst en cider van eigen appels tot zelf gebottelde craft soda’s. En niet te vergeten de huis gestookte eau-de-vie en huisgemaakte likeuren met fruit uit eigen voedselbos. Ze hebben zelfs een eigen koffiebranderij en een theeplantage op de boerderij. Het Bus boerderijrestaurant is qua drank dus vrijwel helemaal zelfvoorzienend, met uitzondering van de wijnen. Want hoewel ze zelf ook een kleine wijngaard hebben, verrassen ze je graag met een van de wijnen op hun wijnkaart, allemaal afkomstig van collega wijnboeren uit Nederland én van Nederlandse wijnboeren ‘uit den vreemde’, zoals een mooie Salentein wijn uit Argentinië.

Met deze nominatie van Bus Whisky is de race om een plek in de finale gestart. Uit de zeven genomineerde restaurants zullen er uiteindelijk 3 finalisten per categorie overblijven. Zij worden uitgenodigd voor de finale in Rotterdam Ahoy in september tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.  

De genomineerde restaurants voor de Gaia Green Award 2022 zijn:

  • POF (Amsterdam/ NL)
  • Noorderlicht (Amsterdam/ NL)
  • Het Paradijs (Enschede/ NL)
  • The Seafoodbar (Amsterdam/ NL)
  • Restaurant Rotonde (Rotterdam/ NL)
  • Biologisch Restaurant Logica (Leiden/ NL)
  • Bus Whisky Distillers (Loosbroek/ NL)