Afbeelding

Laat die voeten maar zien!

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE - Hoewel het een erg zachte winter was, zijn we volgens mij allemaal blij dat ie voorbij is en dat we het zonnetje weer vaker zien én dat we met het extra uurtje weer wat langer van de avonden kunnen genieten. Voor mij is de lente mijn favoriete seizoen: het is weer langer licht, de zon schijnt lekker (meestal), maar ik kan ook nog steeds m’n ding doen zonder dat het zweet uitbreekt. Wat ik wel echt fijn vind is dat de sandaaltjes en teenslippers weer aan kunnen. Heerlijk die blote voeten!

Voor veel mensen zijn die blote voeten nog wel een dingetje…kalknagels kunnen bijvoorbeeld een reden zijn om ze liever te verbergen. Toch kun je deze goed behandelen als je er op tijd mee begint, zodat je met een gerust hart dat leuke open schoentje aan kunt. Een kalknagel is een door schimmelsporen overgebrachte infectie, die een geelbruine hoornen verdikking op de nagel veroorzaakt. Het kan zeer besmettelijk zijn, dus het advies om bij een beginnende kalknagel meteen actie te ondernemen.

Door bijvoorbeeld een olie met ingrediënten als tea tree, wilde marjolein, lavendel en olijfolie te gebruiken, kan dit door iedere laag van de nagel dringen en schimmelsporen doden. Hierdoor wordt de oorzaak van de dikke, vergroeide nagels weggenomen. De kalknagel groeit er langzaam uit en er kan weer een gezonde nagel groeien. Daarnaast stimuleert het de groei van de nagel en maakt de nagelriemen weer gezond. Voor een nog sneller resultaat kunnen de nagels eerst gevijld of gefreesd worden. Bescherm de huid rondom de nagel met een vitamine E crème om roodheid en schraalheid te voorkomen.

Afhankelijk van de ernst van de kwaal zie je binnen een aantal maanden resultaat, maar je moet niet te vroeg stoppen, maar doorgaan tot de kalknagel helemaal is uitgegroeid en ook dan nog een tot twee keer per week blijven gebruiken om zeker te zijn dat de laatste sporen van de schimmelinfectie verdwenen zijn. En dan zul je zien dat je weer met alle plezier de voeten kunt laten zien!

Kristel van Dijk
Feel Good Store Sparkling Nistelrode

Parkstraat 8
5388 HS Nistelrode
info@sparkling-nistelrode.nl
0412 201 202

Maandag t/m Donderdag: 8.30 – 18.00 uur
Vrijdag: 8.30 – 20.00 uur
Zaterdag: 8.30 – 17.00 uur