Afbeelding
Picasa

Bernheze wordt nog groener

Natuur & Dieren

BERNHEZE - Samen met inwoners, ondernemers en belangenorganisatie worden de aankomende periode de Oranjewijk in Heeswijk-Dinther, Oranjebuurt in Heesch, Kattenberg, Streepkant en Liebregtsplein in Vorstenbosch en Loosbroek groener ingericht. Deze maand starten we met inloopavonden voor de wijken in Heeswijk-Dinther en Heesch en een rondgang in de wijken in Vorstenbosch en Loosbroek. 

Waarom meer groen?
Meer groen in de straat zorgt ervoor dat we beter kunnen omgaan met klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Ook draagt meer groen bij aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Een groene omgeving is goed voor onze gezondheid. Groen verbeter de luchtkwaliteit en vermindert stress. Het nodigt uit naar buiten te gaan, te wandelen, recreëren en elkaar te ontmoeten.

Wat kun je zelf doen?
Wil je meer groen in de tuin en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu en de biodiversiteit? Doe dan mee aan het NK Tegelwippen of aan de winactie ‘Plant je mee?-feestje!’. Informatie vind je op www.bernheze.org.

Meer informatie over het vergroenen van Bernheze en de bijeenkomsten vindt u op www.samenbernheze.nl