Afbeelding

Winactie: vergroen je straat met het ‘plant je mee’-feestje!

Natuur & Dieren

BERNHEZE - Zijn er in jouw straat veel stenen, tegels, en kiezels te vinden? Maar, zijn die echt allemaal nodig? Kunnen de voortuinen niet wat meer groen gebruiken? Dit najaar heb je kans om gratis een ‘Plant je mee’-feestje te winnen. Niet alleen gezellig, maar ook goed voor de bijen en vlinders. 

Waarom meer groen?

  • Minder wateroverlast. In een groene omgeving zakt het regenwater in de bodem in plaats van onnodig naar het riool. Het grondwater -onze toekomstige drinkwatervoorziening- wordt daarmee aangevuld.
  • Meer schaduw en verkoeling. In een buurt met veel stenen loopt de temperatuur tijdens tropische dagen flink op. Dit kan wel vijf graden schelen. 
  • Meer leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren. Onze voedselgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door insecten.
  • Goed voor onze gezondheid. Groen verbetert de luchtkwaliteit. Groen vermindert stress. Groen nodigt uit om naar buiten te gaan, te wandelen, recreëren en elkaar te ontmoeten.

Hoe doet u mee?
Ga in gesprek met je buren en vertel waarom jij samen de voortuinen groener wilt maken. Haal samen minimaal 20 m² tegels uit de voortuin en maak kans op het ‘Plant je mee’-feestje!

Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op: Plant je mee - Gemeente Bernheze

Deze actie wordt in het kader van het NK Tegelwippen mede mogelijk gemaakt door de Watersamenwerking As50+. Een samenwerkingsverband van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad, Oss, Brabant Water en Waterschap Aa en Maas.