Afbeelding

Rouwen moet je zelf doen, maar hoef je niet alleen te doen

Kunst & Cultuur

HEESCH - Woensdag 30 november organiseert Bibliotheek Heesch een lezing over rouw. Schrijfster Inge van der Krabben vertelt over haar boek ‘Van het hart’. Francis van Venrooij en Cocky van Ravensteijn zijn relatie- en rouwtherapeuten en duiden het proces van rouwverwerking. De avond wordt muzikaal omlijst door gitarist Thomas Kok.

Rouwen doe je niet alleen
Francis van Venrooij, van Praktijk Van Waarde vertelt: “Rouw ontstaat na een ingrijpend verlies. Het is een proces van aanpassen en wennen aan een grote verandering. Iedereen rouwt anders. Dat maakt het soms lastig om hier een weg in te vinden. Verhalen van lotgenoten kunnen daarbij helpen.”

Dat beschrijft Inge van der Krabben in haar boek. Hoofdpersoon Mies sluit aan bij een rouwgroep om het verlies van haar man te verwerken. Tijdens de lezing vertelt Inge over de research naar verlies en rouw die ze deed voor haar boek en de inzichten rondom rouwverwerking. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

De kracht van verhalen
Inge van der Krabben: “Ik geloof in de kracht van verhalen. Verhalen kunnen ons troosten. Ze kunnen onze kijk op het leven veranderen en daardoor onze wereld veranderen.’ De bibliotheek is de plek waar verhalen samen komen. Bibliothecaris Maartje Kroeze vertelt: “Na de afgelopen jaren vinden we het goed om even stil te staan bij de ingrijpende tijd die we allemaal hebben meegemaakt. De verhalen die hierbij horen, staan misschien niet in een boek, maar wil je wel delen met elkaar. Daar dragen we als bibliotheek graag aan bij.”

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 6,- voor bibliotheekleden en € 8,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar op www.bibliotheekbernheze.nl of aan de balie. De lezing begint om 19.30 uur en duurt, inclusief pauze tot 21.30 uur.

Meer informatie vind je ook op www.nobb.nl