Afbeelding

Vieringen Geloofsgemeenschap Heesch op zondagochtend

Kunst & Cultuur

HEESCH - De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. 

De kerk wil het virus niet verder verspreiden en het gemeenteleven gaande houden. We doen dat om de meest kwetsbaren te beschermen en mee te helpen dat de zorg het aankan. Tegelijk willen we ook het kerkzijn zo optimaal mogelijk vormgeven om het geloof in God te blijven ervaren, elkaar te kunnen ontmoeten en zo toegerust de wereld in te gaan. 

In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en dit geldt ook voor Kerstmis. Dit betekent dan ook dat er in onze Geloofsgemeenschap Heesch op zaterdagavond geen vieringen gehouden mogen worden. Omdat we de parochianen de mogelijkheid willen bieden om samen te blijven komen voor het geloof is er voorlopig gedurende de maand januari elke zondagochtend een eucharistieviering om 9.30 uur.

Ook in Zorgcentrum Heelwijk kunnen de vieringen op donderdagavond geen doorgang vinden. Daar worden de vieringen nu verplaatst naar de middag: vanaf 23 december: elke donderdag middag vanaf 14.30 uur

Toeleven naar Kerstmis
Zondag 28 november is de Advent begonnen: een periode van toeleven naar Kerstmis en het gezamenlijk vieren van de komst van Christus. Ook dit jaar worden Advent en Kerstmis door de coronapandemie een periode van aanpassen en vieren met beperkende maatregelen. Net als vorig jaar zijn er met Kerstmis geen publieke nachtmissen toegestaan. In onze parochie is er hierdoor geen viering op kerstavond. 

De vieringen in onze parochie voor de komende periode zijn als volgt:

1e kerstdag: eucharistieviering om 9.00 en 11.00 uur
2e kerstdag: eucharistieviering om 11.00 uur
1 januari: eucharistieviering om 11.00 uur

Vanaf 2 januari elke zondagochtend om 9.30uur