Fioretti College biedt ouderen sfeervolle kerstlunch
Fioretti College biedt ouderen sfeervolle kerstlunch

Fioretti College biedt ouderen sfeervolle kerstlunch

Heeswijk-Dinther

Leerlingen van het Fioretti College in Veghel verzorgen op dinsdag 15 december om 12.00 uur een gratis kerstlunch voor ouderen uit de gemeenten Veghel en Uden en uit Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. De afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) van de school werkt daarbij samen met het ouderenwerk van Vivaan. Bij voldoende animo wordt er - net als vorig jaar - een tweede lunch verzorgd. Die zal dan plaatsvinden op maandag 14 december.

HBR-docent Will Hanegraaf is enthousiast: “Ieder jaar verzorgen onze leerlingen kerstdiners voor hun familie in het schoolrestaurant. Met wat extra inspanning kunnen we al voor het derde jaar een groep van zo’n 90 ouderen een heerlijk driegangendiner aanbieden. We hebben drie jaar geleden Vivaan benaderd, omdat zij de sociale kaart van de gemeenten goed in beeld hebben.”

Carmen van den Boom van Vivaan is erg gecharmeerd van het initiatief: “In de donkere dagen voor de kerst zijn veel van onze cliënten aan huis gebonden. We bieden ze graag de mogelijkheid om hun sociale contacten te onderhouden, bijvoorbeeld via de BoodschappenPlusBus, waarmee ze een bezoek aan de supermarkt kunnen brengen. Deze en andere ouderen worden benaderd om deel te nemen aan de kerstlunch. Erg leuk dat de school dit organiseert voor onze ouderen. Ze zullen het geweldig vinden om bediend te worden door leerlingen in de leeftijd van hun eigen kleinkinderen.”

55-Plussers die graag mee komen eten, moeten zich uiterlijk 3 december aanmelden. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bij Vivaan in Veghel (0413-745578) of via het e-mailadres bplusb@vivaan.nl. Wie geen eigen vervoer heeft, wordt voor € 3,50 opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus. De kerstlunch is gratis, het restaurant opent zijn deuren om 11.30 uur.

Fioretti College biedt ouderen sfeervolle kerstlunch