Afbeelding

Tocht met een Missie stopt na 20 jaar

Kunst & Cultuur

HEESCH - De Tocht met een Missie, voortgekomen uit de Missiefietstocht, houdt na meer dan 20 jaar op te bestaan. De werkgroep, behorende tot de parochie de Goede Herder, heeft dit na veel wikken en wegen besloten. Veel Heeschenaren fietsten ooit de 30 of 45 kilometer door de landelijke omgeving, om een aan Heesch verbonden ontwikkelingsproject in of buiten Europa te steunen. Zo werden mooie bedragen opgehaald voor onder andere Thamsanqa.NL, PEP Roemenië, Sulaweesjes, Friends of Kurland en SUON. 

De Tocht stopt om meerdere redenen. Eén ervan is de verminderde deelname als gevolg van gebrek aan nieuwe aanwas van jongeren. Een andere reden is dat de goede doelen waarvoor gefietst werd, steeds vaker hun eigen acties hebben. Tenslotte is het de organisatoren ook niet gelukt om het stokje, na vele jaren organisatiewerk, over te dragen aan nieuwe enthousiaste kartrekkers.

Wij willen alle deelnemers aan de fietstocht, de sponsoren en de vrijwilligers, die de Tocht met een Missie al die jaren mogelijk hebben gemaakt, heel hartelijk bedanken. En wij wensen de kartrekkers van de ontwikkelingsprojecten veel succes met hun acties!

Sjaak, Eric, Dinie en Ria