Afbeelding

Progressief Bernheze: Grote verschillen

Gemeentenieuws

Het is al een aantal jaren aan de gang. De verschillen in ons land worden steeds groter, vertrouwen wordt minder en polarisatie neem toe. Op allerlei gebied.

Ik werd gepakt door de rubriek Geld en Geluk in de bijlage van het Brabants Dagblad van afgelopen zaterdag. Daar vertelt een stel, dat zelf leeft van een minimaal inkomen, dat zij geld sturen naar familie in Kiev: 300 euro is voor de familie in Kiev een maandsalaris. Die zelfde avond kijk ik naar een voetbalwedstrijd op TV. De bekers bier vliegen over het veld. Wat kost zo’n beker bier? 2 euro 50, 3 euro? Welja jongens, smijt het maar weg…..

Het getuigt van enorme tegenstellingen die mij soms echt in de war brengen. Aan de ene kant een maatschappij die steeds individualistischer wordt, mensen die doen waar ze zin in hebben zonder naar anderen en de gevolgen te kijken. Aan de andere kant zie ik juist ook veel mensen die oog hebben voor de noden van andere mensen. Het is vooral die kloof, die steeds groter lijkt te worden, die mij onrustig maakt.

Hoe brengen we mensen weer dichter bij elkaar? Het is een vraag die volgens mij ook de lokale politiek raakt. Niet kijken naar de verschillen maar zoeken naar het gedeelde, gezamenlijke belang. Goed luisteren en zoeken naar constructieve oplossingen. En tegelijkertijd ook kritisch, keuzes durven maken. Zo proberen wij, bij Progressief Bernheze, naar lokale politiek te kijken en te handelen. Doe je mee?

Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl

Ellen Neelen, raadslid Progressief Bernheze