Afbeelding
©DMBK Rian van Schijndel

Ridder in de Orde van Oranje Nassau: Henry Thijssen

Kunst & Cultuur

ROSMALEN/HEESCH - Burgemeester Moorman reikte de versierselen uit op zaterdag 23 april om 15.00 uur in sportfoyer de Hazelaar in Rosmalen. Henry Thijssen is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, onder andere voor zijn jarenlange verdiensten (41 jaar) voor de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Hij doet dit in diverse functies, onbezoldigd en met veel inzet en overtuiging binnen de Nederlandse biljartsport. Hij is niet alleen nationaal en Europees arbiter, maar zet zich daarnaast ook nog in als vrijwillig fotograaf op evenementen, als bestuurslid van een biljartvereniging en als webmaster voor het district Oss.

Naast zijn inzet voor de KNBB, heeft Henry nog diverse andere vrijwilligersfuncties. Hij zet zich in voor de Reuma Patiënten Vereniging Oss e.o. Een patiëntenvereniging, opgericht in 1982, voor én door reumapatiënten. De gemeenten Oss, Bernheze en Maashorst behoren tot deze regio, samen met de daarbij behorende kernen en dorpen. Als lid met een reumatische aandoening bood hij zich aan om mee activiteiten te organiseren. Zo is hij vaste contactpersoon voor zijn zwemgroep. Ook hier is hij de vaste fotograaf en legt hij alles vast voor het archief van de vereniging. Verder kunnen ze altijd een beroep op hem doen als dat nodig is.

Henry is daarnaast ook nog betrokken als medewerker van de commissie communicatie van de KBO Heesch. Hij helpt ouderen op weg bij problemen met laptop, tablet of telefoon. Hij geeft instructies in groepsverband en geeft tips over het bewaken van de veiligheid. Hij is webbeheerder van de website van de KBO en verzorgt bij toerbeurt de veertiendaagse nieuwsbrief. Tot slot is hij chauffeur bij de maandagochtendritten van De Horizon. Hij rijdt dan met mensen die ziek of eenzaam zijn of een beperking hebben, met eigen auto, langs samengestelde routes door Brabant. Samen met een team van chauffeurs rijden ze deze ritten per toerbeurt.