Afbeelding
Susanne Cassee

Loreley Pigmans wint SBX Trophy Kampioenschap

Sport

GRASGEHREN/HEESCH - De 15-jarige Loreley Pigmans is het weekend van 9 en 10 april weer met haar coach afgereisd naar Grasgehren in Duitsland voor het finaleweekend van de SBX Trophy. 

Wakker worden op een zaterdagochtend met een flinke laag verse sneeuw voor de deur is natuurlijk voor elke snowboarder/sneeuwliefhebber al een waar feestje! Normaal worden er met de SBX Trophy op de zaterdag tijdskwalificaties gereden en op basis van de gereden tijd worden de deelnemers dan op de zondag ingedeeld in de heats voor de races. Dit weekend ging het anders en heeft de wedstrijdorganisatie besloten om twee dagen te gaan racen, wat het natuurlijk ook extra spannend maakte voor het Overall Kampioenschap omdat alle deelnemers dicht bij elkaar liggen en aan elkaar gewaagd zijn! De races op zaterdag 9 april gingen voor Loreley enorm goed en zij wist in de Big Final Heat naar de 2de plaats te rijden. Zondag 10 april ging het iets minder goed maar toch wist Loreley in de Small Final terecht te komen, om hierin te strijden voor plaats 5 tot en met 8. 

Al met al heeft Loreley een heel sterk en consequent SBX seizoen gereden en daarmee heeft zij in de SBX Trophy Snowboardcross Challenge de meeste punten weten te verzamelen. Zij mag zich nu de kampioen noemen van de SBX Trophy, Category Overall Open Woman ‘22. Wat was dit hard werken maar wat was dit ook een geweldig seizoen en met de winst van dit Kampioenschap voor Loreley de beste afsluiter die zij zich had kunnen wensen!

Afbeelding