Afbeelding
Esther van Zeeland

Expositie van Marloes in CC Nesterlé

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Afgelopen zaterdag is de officiële opening geweest van de Expositie van Marloes in CC Nesterlé. Tot 9 mei zijn er maar liefst zo’n veertig prachtige natuurfoto’s te bewonderen in CC Nesterlé. Van de kleinste vlinders en insecten tot de mooiste vergrotingen van vogels, paarden, zwanen, leeuwen, giraffen en nog veel meer. Burgemeester Moorman verricht de opening van de expositie afgelopen zaterdag.

Marloes is geboren in Nistelrode en woont sinds vier jaar in Driestroomhuis Met Elkaar in Heeswijk-Dinther. Zij maakt al van jongs af aan graag foto’s, maar de laatste jaren met steeds meer geduld en passie voor de natuur. Zo vaak ze kan, gaat Marloes op stap met haar camera. Bijna altijd ziet ze wel iets moois, bijvoorbeeld in de mooie natuur van de Maashorst, bij Kasteel Heeswijk, Wijboschbroek of in een dierentuin of op vakantie. Edwin Hendriks, voorheen ook fotograaf van DeMooiBernhezeKrant, begeleidt haar sinds een aantal jaren als vrijwilliger. Door hem zijn haar foto’s nog beter geworden.

Edwin beschrijft: “We leven in een wereld waarin geduld vaak ver te zoeken is en waar vaak geen rekening wordt gehouden met degenen die juist wel rust en geduld nodig hebben, om de dag wat aangenamer te maken. Door samen te fotograferen krijgt Marloes even de rust om dingen los te laten en te verwerken. Door haar foto’s laat Marloes zien hoe zij naar de natuur kijkt; inzoomen maakt het beeld voor haar overzichtelijk. Door tips en voorbeelden te geven krijgt Marloes meer overzicht en lukt het beter. Door het samen te doen komen ook de mooiste foto’s tot stand.”

Dankzij de contacten van Edwin heeft Marloes een hele mooie camera en erg mooie fotoafdrukken ontvangen; allemaal met korting bij fotozaak Keetels in Schijndel, waarvoor dank. Een oud-docent van Marloes, Arnold Wingens, schrijft: ‘Marloes maakt de schitterendste foto’s. Een natuurtalent. Als je je talenten gebruikt - kunt gebruiken - kun je ver komen.’ Het is zeker de moeite waard om binnenkort eens te gaan kijken bij de expositie van Marloes in CC Nesterlé.

Er is gelegenheid om kaarten van de expositie te kopen, de opbrengst gaat naar Stichting Steun 22Q11. (Marloes heeft het syndroom 22Q11, dit is het 2e meest voorkomende syndroom, maar nog erg onbekend) De Stichting zet zich in voor verder onderzoek en naamsbekendheid van het 22q11-syndroom.

Op haar instagram-account deelt Marloes haar mooiste foto- exemplaren; marloes1987_.

Meer foto’s...klik hier