Afbeelding

Tien top-opleidingen bij De Leijgraaf

Welzijn & Maatschappij

OSS/VEGHEL - Vandaag is de nationale Keuzegids MBO 2022 uitgekomen. De Keuzegids mbo is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van alle MBO-opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt. “We zijn trots op het resultaat,” vertelt Peer van Summeren, voorzitter College van Bestuur. “De opleidingen van De Leijgraaf scoren goed. Tien opleidingen behoren zelfs tot de beste van Nederland en hebben de kwaliteitszegel top-opleiding verdiend”.

De beste in Slimme technologie
Dat de elektriciteit het overal doet, vinden we normaal. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door onze studenten in de techniek. De Leijgraaf scoort voor de opleidingen in de studierichting ‘Slimme technologie’ het beste van Nederland. Studenten geven een bovengemiddelde score op alle vlakken. Dan gaat het o.a. over het onderwijs, begeleiding, informatie, sfeer, veiligheid en lesmateriaal. Voor deze studierichting zijn wij de enige aanbieder van top-opleidingen. We tellen er maar liefst negen.

Veghel: (5x topopleidingen studierichting slimme technologie)

  • Eerste monteur mechatronica MBO-3 (BBL) 
  • Middenkaderfunctionaris smart building MBO-4 (BOL)
  • Middenkaderfunctionaris smart industry MBO-4 (BOL)
  • Monteur mechatronica MBO-2 (BBL)
  • Technicus mechatronica systemen MBO-4 (BBL)

Oss: (4x topopleidingen studierichting slimme technologie)

  • Eerste monteur mechatronica MBO-3 (BBL) 
  • Middenkaderfunctionaris smart building MBO-4 (BOL)
  • Monteur mechatronica MBO-2 (BBL) 
  • Technicus mechatronica systemen MBO-4 (BBL) 

Daarnaast is in de studierichting publieke veiligheid de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid mbo-3 (BOL), aangeboden in Oss, tot top-opleiding benoemd. 

Geen top-opleiding, wel een podiumplaats
Ook andere opleidingen van De Leijgraaf komen in de Keuzegids MBO 2022 goed uit de verf. Zo staan we met de volgende studierichtingen in de top drie van de regio Noordoost-Brabant, Limburg.

  • Publieke veiligheid
  • Financiële dienstverlening en administratie
  • Laboratorium en gezondheidstechniek

Samen sterker
Op 1 januari fuseert het bestuur van De Leijgraaf met het bestuur van Koning Willem I College. Met de start van het schooljaar 2022-2023 worden ook beide organisaties samengevoegd en gaan samen verder als het nieuwe Koning Willem I College. Dankzij deze fusie bundelen beide scholen hun kracht om nog beter onderwijs in de regio Noordoost-Brabant te verzorgen. Dat het motto van de fusie ‘samen sterk’ klopt, blijkt ook uit de score die het Koning Willem I College heeft behaald. Acht opleidingen kregen de kwaliteitszegel top-opleiding toegewezen, namelijk aan: 

Studierichting Procestechniek
Procesoperator A
Procesoperator B
Operator C

Studierichting Artiest
Acteur

Studierichting Mode/fashion
Fashion Designer

Studierichting Dienstverlening in de horeca|
Gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw
Manager/Ondernemer horeca

Keuzegids
De Keuzegids MBO verschijnt jaarlijks en is een veel gebruikt instrument bij de keuze voor een school of opleiding. In de gids staat het volledige opleidingsaanbod per regio, aangevuld met de arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De scores van de opleidingen zijn gebaseerd op tevredenheidsonderzoek onder Nederlandse MBO-studenten en de JOB-monitor.