Achterstraat buurtbankje (v.l.n.r.) Foof en Buut van Asseldonk, Lise en Seth Langenhuizen, Duuk van Asseldonk NIEUW
Achterstraat buurtbankje (v.l.n.r.) Foof en Buut van Asseldonk, Lise en Seth Langenhuizen, Duuk van Asseldonk NIEUW

Buurtvereniging Achterstraat biedt een rustpauze aan passanten

Human Interest

NISTELRODE - Naast het fraaie boek ‘50 jaar Achterstraat’ waarin de historie van deze buurt vanaf 1970 tot 2020 in kaart is gebracht, is er nóg een blijvende herinnering aan 50 jaar buurtvereniging, namelijk een parkbank. Jammer genoeg moest de voorgenomen onthulling van de bank in 2020 vanwege COVID-19 noodgedwongen worden uitgesteld, maar wat in het vat zit...! Zaterdag 2 oktober is onder grote belangstelling van buurtgenoten de parkbank onthuld.

Het bankje staat op de T-splitsing Achterstraat - Brandsestraat - Piet Geersdijk gastvrij voor passanten die een rustpauze willen inlassen. Met de onthulling van het herinneringsplaatje op de rugleuning door de kleintjes uit de buurt is de bank officieel in gebruik genomen.

Op het aangebrachte plaatje luidt de tekst:
FIJN DA GÉR ZET, NIMT EFKUS PLAOTS.
Geniet mijmerend van onze mooie omgeving
Als herinnering aan het 50-jarig jubileum
in 2020 van onze buurtvereniging ‘ACHTERSTRAAT’
is deze vriendschapsbank geplaatst met de naam BUURTBANK.

Aansluitend vertrok het hele gezelschap naar De Nistel waar de jaarvergadering gehouden werd, om daarna te worden verwend met een rijkelijke keuze aan barbecue-gerechten. Tevreden kan buurtvereniging Achterstraat terugkijken op een geslaagd feest. Voor belangstellenden die nog een boek willen aanschaffen; er zijn nog slechts een vijftal boeken beschikbaar zijn en ze worden niet meer bijgedrukt!

Informatie: martjevandenbroek26@gmail.com.