Digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking
Digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Activiteit

BERNHEZE - Als Integraal Platform Gehandicapten Bernheze streven we een volledig toegankelijk Bernheze na. Dit jaar is alles anders. Door de Coronacrisis vindt het leven veel meer thuis en online plaats. En omdat online meedoen net zo belangrijk is als meedoen in de fysieke samenleving, focust de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober) zich dit jaar op digitale toegankelijkheid. 

Digitale toegankelijkheid betekent dat óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet de informatie op websites en in apps kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden: online een paspoort aanvragen, je rijbewijs verlengen, je belastingaangifte indienen, iets kopen in een webwinkel, online vergaderen, online televisie kijken, samen beeldbellen, een bibliotheekboek reserveren of een maaltijd bestellen: digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen volledig online mee kan doen.

Voor iedere websitebezoeker of app-gebruiker is het belangrijk dat websites en apps toegankelijk zijn. Digitale toegankelijkheid is echt noodzákelijk voor mensen met een: visuele beperking, auditieve beperking, verstandelijke beperking, beperkte handfunctie, autisme, beperkte leesvaardigheid.

Om dit doel te bewerkstelligen en eenzaamheid een halt toe te roepen heeft IPG Bernheze een pilot van de SocialApp uitgerold in Heelwijk en direct aanwonenden. In deze zware tijden een mooie tool gebleken om op meer plekken in Bernheze uit te rollen.

Ben je lid van de Rabobank? Steun ons dan door te stemmen Rabobank.nl/clubsupport I.P.G. Bernheze, Heesch