Uurtje Klassiek – Iris van Nuland, viool
Uurtje Klassiek – Iris van Nuland, viool

Uurtje Klassiek – Iris van Nuland, viool

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Iris van Nuland (viool) speelt weer in het Uurtje Klassiek! Zondag 29 december, om 15.00 uur in de kapel van zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther. Probeer te komen, want ze speelt zo prachtig! En voor de kosten hoeft u het niet te laten, want de toegangsprijs bepaalt u zelf. 

Iris van Nuland komt uit Oss en is 17 jaar. Iris is een uitzonderlijk talent en heeft een innemende persoonlijkheid. Iris speelt vanaf haar zesde viool. Ze wint wedstrijden, geeft veel concerten, speelt in belangrijke orkesten en soleert. Ze studeert al enkele jaren aan de Jong Talent Klas van het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelt vier uur per dag viool. Afgelopen zomer slaagde ze voor haar VWO-diploma. 

Zondag brengt Iris een wel heel bijzondere pianist mee: Andrea Vasi. Andrea Vasi studeerde cum laude af aan het Koninlijk Conservatorium in Den Haag. Ze trad op in heel Europa, de VS (Carnegie Hall!), Zuid-Amerika, Canada, India en Zuid-Afrika. Zij won prijzen op diverse concoursen en speelde in alle mogelijke combinaties – solo, solo met orkest, in orkesten en ensembles, als begeleider en in bands tijdens theatervoorstellingen. Vele van deze concerten zijn vastgelegd door radio en/of TV. 

Aanstaande zondag spelen Iris en Andrea de Bach sonate in c-klein, de Romance in F van Beethoven en de Suite Italienne van Stravinsky. Het concert is tevens een voorbereiding op het concours Davina van Wely waar ze over een paar weken aan mee zullen doen.

 

Uurtje Klassiek – Iris van Nuland, viool