Prinses Irene koning gelijke spelen

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene en Vianen Vooruit deelden zondagmiddag de punten. Na een 0-0 ruststand werd het door een eigen doelpunt van Nistelrodese kant en eentje van Koen Pittens een gelijk spel. Het was de 5e keer dat de Oranjes met een puntendeling genoegen moesten nemen en ze zijn daarmee topscorer in deze klasse. Al met al was het een terechte uitslag, al had Vianen, zeker in het eerste deel van de 2e helft, de beste kansen. In het tweede deel van die helft was dat echter weer Prinses Irene. Het was goed om te zien dat centrale middenvelder Tom Berendsen weer een half uurtje mee kon doen na zijn blessure, vanaf dat moment was Prinses Irene de bovenliggende partij. De jonge doelman Bas van de Rakt onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. Beste man op het veld was scheidsrechter Paul de Klein, die de ploegen liet voetballen en ingreep als er echt over de schreef werd gegaan.

Slordig in passing
De eerste 20 minuten waren Voor Prinses Irene, waar opnieuw Thijs van Doorn een uitstekende indruk maakte als sobere centrale verdediger. De hard werkende Wibe van Rooij was drie keer gevaarlijk, maar vond doelman Loeffen steeds op zijn weg. In de 22e minuut was er de eerste redding van doelman Van de Rakt, die een schot van Jeroen Bardoel net voldoende beroerde waardoor dit tegen de paal belandde. Al heel snel paste coach Niels Voet van Vianen een tactische wissel toe en bracht Mart Nuijen voor Verbiesen. Nuijten was veruit de gevaarlijkste man in het vervolg van de wedstrijd. Prinses Irene werd ook steeds slordiger in de passing en kon moeilijk meer onder de druk van de mannen uit het Land van Cuyk uitkomen. Na een goed half uur leek Vianen te gaan scoren, maar Tim van der Heijden wist met een ultieme sliding te voorkomen dat de bal in het doel verdween. De van Tilburg Mode & Sport mannen deden wat terug via Wibe van Rooij, die schuin voor het domein van Loeffen opdook, zijn schot werd onschadelijk gemaakt door de doelman. Van de Rakt redde in de 43e minuut uitstekend toen Nuijen alleen voor hem verscheen. De thee werd daardoor opgezocht met een 0-0 stand.

Meteen na de aftrap ontsnapte Prinses Irene, toen een verkeerde terugspeelbal Nuijten een geweldige kans bood, maar deze faalde. Vianen had het beste van het spel en Prinses Irene kon amper gevaarlijk worden. In de 57e minuut werd het 0-1. Een scherpe inzet zou in het doel zijn gegaan, Rovers probeerde dat nog te voorkomen maar schoot de bal in het dak van zijn eigen heiligdom. Even later ging de steeds maar weer stuwende aanvoerder Van Erp richting de zestien en werd al of niet daarbinnen gevloerd. Velen zagen een penalty maar de foto van fotograaf Teun Bevers bewijst het gelijk van scheidsrechter De Klein. De vrije trap leverde een corner op, die uiteindelijk voor de voeten kwam van Koen Pittens, die de 1-1 binnen schoot. Steeds meer nam Prinses Irene het initiatief over, al bleven ook de Cuykenaren gevaarlijk. Gijs van Erp was nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar hij treuzelde te lang met schieten. Ook Vianen werd nog gevaarlijk, maar doelman Van de Rakt liet zien dat hij uit het goede hout is gesneden.

De meeste ploegen zijn nu toe aan de winststop, Prinses Irene moet volgende week nog inhalen in Helvoirt tegen de gelijknamige ploeg. Ook die wedstrijd begint om 14.00 uur!!