Verlies met perspectief
Verlies met perspectief Foto: T. Bevers

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene verloor zondagmiddag, na een 0-1 voorsprong, doelpunt Tim v.d. Brand, met 1-2 van SC Bemmel, dat vorig seizoen promotie naar de hoofdklasse op een haar na miste. Ondanks het verlies gaf de wedstrijd veel positieve aanknopingspunten voor coach Meulendijk. Met veel jonge talenten in het elftal deed zijn ploeg, zeker in de 2e helft, weinig onder voor de een klasse hoger uitkomende opponent.

Prinses Irene begon met op doel Bas v.d. Rakt, die vorig seizoen nog het doel van JO-19 2 verdedigede en in die leeftijdscategorie nog steeds mag uitkomen. Hij was niet de enige jongeling, ook neo senior Thijn van Doren startte in de basis. In een aantal situaties is het aan handelingssnelheid en raffinement nog wennen voor dit soort gasten, maar ze voldeden zeker. Dat geldt ook voor de in de 2e helft ingevallen Thomas Ketelaars en Thijs van Vilsteren, die beide 2e jaar senior zijn, maar ook lieten zien dat zijn al weer een jaartje verder zijn dan hun bijna leeftijdsgenoten.

De Oranjes begonnen met een paar opvallende positie wisselingen. Zo speelde Tim van der Heijden centraal achterin, wat hem bijzonder goed afging. De organisatie stond veel beter dan vorige week en er werden relatief weinig kansen weggegeven in de 1e helft, waarin SC Bemmel wel het meeste balbezit had. De bewegelijke voorhoede van Prinses Irene, met aan het hoofd uitblinker Van Rooij, bleef steeds dreigend. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de velverhoudingen.

Prinses Irene kwam goed uit de kleedkamer. De weer sterk acterende Aron v.d. Rijt vond in de 47e minuut Wibe van Rooij in de diepte, die met een sublieme passeeractie en dito voorzet, de onvermoeibare Tim v.d. Brand liet scoren. Nadat Van de Rakt een paar keer goed ingreep, was het in de 59e minuut toch raak voor de 1e klasser uit Bemmel. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, werd in de hoek geschoten. De mannen uit de Betuwe drongen daarna wel aan, maar Prinses Irene bleef steeds dreigend. Zo rond de 70e minuut had de ploeg een penalty moeten krijgen. Jerin v.d. Rakt werd in de zestien bij een kopduel door twee verdedigers in de mangel genomen,. Scheidsrechter Vincent Barret gaf echter voordeel, omdat Van de Rijt een schietkans kreeg, maar deze schoot langs. Prinses Irene deed in die 2e helft niet onder voor SC Bemmel, maar kreeg in de 80e minuut toch de deksel op de neus. Doelman v.d. Rakt kon een schuiver niet voldoende naar de zijkant duwen, nadat hij eerst nog een voortreffelijke redding had toen Knulman alleen voor hem opdook. Invaller Beijer schoot de rebound binnen, pech voor de jonge doelman.

Daarna drong Prinses Irene nog flink aan, kreeg nog wat kansjes, maar kon het tij niet meer keren. Voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd, waarbij Prinses Irene zich ook fysiek niet onder liet sneeuwen door Bemmel. Al met al dus een wedstrijd waar je op verder kunt bouwen.