Prinses Irene zakt door ondergrens

Nistelrode

NISTELRODE - Komende zondag speelt Prinses Irene de (degradatie)kraker tegen buurman HVCH. De coach van HVCH, Maarten van Vught, kwam in Best kijken omdat de wedstrijd van zijn eigen ploeg was afgelast. Hij moet geschrokken zijn van het niveau dat in Best op de mat werd gelegd. Prinses Irene speelde zo ongeveer de slechtste wedstrijd in Jaren en verloor na een 0-0 ruststand met 4-0. Was het nu zo geweest dat Best Vooruit de pannen van het dak speelde dan kon je het nog begrijpen, maar dat was zeker niet zo. Prinses Irene zakte door de ondergrens zoals dat heet in het voetbaljargon.

Prinses Irene had de nodige blessures en begon bijvoorbeeld met Luc van Vilsteren in het doel, die dat overigens prima invulde. In de spits stond Wout Soetekouw geposteerd een talentvolle eerste jaar senior, die het echter ook moeilijk had in een niet draaiend elftal. Prinses Irene begon erg goed aan de wedstrijd en in de 2e minuut was het al dicht bij een doelpunt. Een schot van Gijs van Erp werd gekraakt. Wibe van Rooij kreeg ook nog een schietkans na zo’n 15 minuten uit een voorzet van Tim van der Heijden. Daarmee was het wel gedaan met de kansen. Ook Best Vooruit wist niets af te dwingen, al kregen ze in de slotfase van de 1e helft nog een schietkans na een misser in de achterhoede.

De 2e helft begon slecht voor de Oranjes. In de 47e minuut mocht Van de Wiel vrij opkomen en zijn voorzet werd binnen getikt door Thijs v.d. Linden. Prinses Irene was in het vervolg helemaal van de leg. Van Vilsteren redde nog knap toen een aanvaller alleen voor hem opdook en een van de voorwaartsen miste een open kans. Uit een vrije trap kwam de 2-0 voort. Het was opnieuw Van de Linden die scoorde. De wedstrijd had nog een andere wending kunnen krijgen als een schot van Wibe van Rooij, niet snoeihard op de paal was geëindigd. Een paar minuten later werd Tim van der Heijden door Soetekouw vrij voor doelman Bakker gezet, maar hij schoot tegen hem op. Nadat opnieuw het veld helemaal open lag kon aanvoerder Ronald Koning Buiks in de diepte aanspelen, die uiterst koel raak stiftte. In de slotminuut kwam er nog wat extra zou in de wonden, toen Kastelijns ook weer alle vrijheid kreeg en raakt schoot.

Waar tot voor een paar weken, Prinses Irene een paar nederlagen kreeg, waar het meer verdiend had, is dit de laatste 2 wedstrijden niet het geval. Met nam dat er al 5 (!) wedstrijden niet gescoord is ondergraaft het zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen. Misschien is de “El Clásico” tegen HVCH komende zondag het moment om het tij te keren!