Ondernemersvereniging Heesch: “We mogen deze boot niet missen”
Ondernemersvereniging Heesch: “We mogen deze boot niet missen” Foto: Yvonne Rosenhart

Ondernemersvereniging Heesch: “We mogen deze boot niet missen”

Algemeen

Heesch – Leuker kunnen ze het niet maken, nu de aansluiting van glasvezel gratis is en een abonnement nauwelijks meer kost dan welke andere verbinding ook. Mensen die nu al wat extra’s in hun pakket hebben, kunnen met glasvezel zelfs goedkoper uit zijn. Maar dan moeten er vóór 1 januari 2017 wel voldoende aanmeldingen zijn, anders gaat het feest niet door! 

Het aantal aanmeldingen voor glasvezel in Bernheze is nog lang niet voldoende. Reden voor Ondernemersvereniging Heesch (OVH) om aan de bel te trekken. Michiel Peters, Rob van Heugten en Frank van Weerdenburg houden een gloedvol betoog over de noodzaak van glasvezel in de toekomst en de gunstige voorwaarden van de huidige deal. 

Noodzaak
Rob van Heugten: “Niet alleen met mijn bedrijf, maar ook thuis heb ik steeds meer capaciteit nodig. We versturen steeds meer en met twee jongeren die graag Netflixen, kan ik zonder glasvezel niet meer thuis werken. Ook voor onderwijs en zorg heb je steeds vaker internet nodig.”

Michiel Peters: “Sinds we met ‘the Cloud’ werken, moet er meer geüpload worden. Met glasvezel heb je daar niet alleen meer capaciteit voor, het is ook veiliger en je hebt minder last van internetstoringen.”

Frank van Weerdenburg: “De snelheid van je internet neemt met glasvezel enorm toe, omdat de bandbreedte wordt vergroot. Dat is ook nodig met het oog op de toekomst, want de ontwikkelingen gaan snel. Twee jaar geleden had nog niemand van Netflix gehoord, nu gebruikt iedereen Spotify, Youtube en Netflix, vaak met meerdere mensen in één gezin tegelijk. Er komen steeds meer online diensten bij en we weten niet welke ontwikkelingen er nog aan komen. Het is beter om daarop voorbereid te zijn. Vergelijk het met de opkomst van internet. Niemand had er behoefte aan, totdat het er was. Nu kun je niet meer zonder. Je hebt het nodig voor je werk, administratieve zaken en sociale contacten.”  

Geen financieel risico
Rob van Heugten: “Met het huidige aanbod lopen deelnemers weinig risico. Als je je aanmeldt en er zijn te weinig deelnemers, dan gaat het niet door en zit je nergens aan vast. Als je je aanmeldt en het gaat wel door, gaat je nieuwe abonnement pas in, als je huidige abonnement afloopt. Belangrijk is wel dat je je vóór 1 januari 2017 aanmeldt, anders komt er de komende vijf jaar geen glasvezel in Bernheze. En stap je over en ben je niet tevreden, dan ga je na een jaar gewoon weer terug naar je oude provider.”

 

Plus- en minpunten
Op de facebookpagina van Stichting Glasvezel Bernheze vind je veertig plus- en minpunten op een rij. https://www.facebook.com/Stichting-Glasvezel-Bernheze-341854389481584

 

Ondernemersvereniging Heesch: “We mogen deze boot niet missen”