Geschiedenis van de Servatiusstraat in Dinther
Geschiedenis van de Servatiusstraat in Dinther

Geschiedenis van de Servatiusstraat in Dinther

Heeswijk-Dinther

De buurtvereniging van de Servatiusstraat vierde in november haar 40-jarig bestaan. Op verzoek van het bestuur heeft Heemkundekring De Wojstap in de persoon van Anny Jansen onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de Servatiusstraat vanaf ongeveer 1100. Ze heeft veel mooi fotomateriaal verzameld van de gebouwen/ huizen die er in de loop van de tijd gebouwd zijn. Heel bijzonder zijn ook foto’s van de bewoners in de loop van de tijd. Vooral bij de oude zitten zeer mooie plaatjes. Bij deze foto’s zijn door de bewoners en oud-bewoners ook veel verhalen verteld. Met al deze gegevens heeft Anny een presentatie gemaakt van 3 x ca. 30 minuten met 2 korte pauzes.

De Heemkundekring wil ook de oud-bewoners en andere belangstellenden de gelegenheid geven om deze presentatie bij te wonen.
Deze is gepland op vrijdag 16 januari 2015 om 20.00 uur in de Heemkamer van De Wojstap. Omdat de ruimte beperkt is (50 personen), is het nodig dat u zich opgeeft, graag vóór 10 januari 2015. Dit kunt u doen per mail aan secretariaat@dewojstap.nl of per telefoon: 0413 293239.

Als deze avond overtekend is heeft u nog een kans: op donderdag 19 februari is het voor leden van de heemkundekring en verdere belangstellenden. Verdere aankondigingen hiervan vindt u in de media en op de website van de HKK. www.dewojstap.nl

Heemkamer open vanaf 19.30 uur, toegang gratis voor leden en € 2,- voor niet-leden.

Geschiedenis van de Servatiusstraat in Dinther