Clement Stoof en Ferdi van den Dungen Porcus XLIV en Adjudant in Krullendonk
Clement Stoof en Ferdi van den Dungen Porcus XLIV en Adjudant in Krullendonk

Clement Stoof en Ferdi van den Dungen Porcus XLIV en Adjudant in Krullendonk

Sport

Deze avond werd tijdens het vernieuwde 11-11 bal bekend wie komend carnavalsseizoen heersen over Krullendonk: Clement Stoof en Ferdi van den Dungen zijn Porcus XLIV en Adjudant.


Prins Porcus XLIV
Clement Stoof is een zoon van Willie van Chris van Mette van John en 10 minuten voor zijn tweelingbroer geboren tijdens carnaval 1983, op de 44e dag van het jaar! Opgegroeid in de Sweelinckstraat (nota bene in het huis waar nu Porcus XLIII woont!) en vervolgens gewoond aan de Rijf in Heesch.

Na zijn basisschooljaren op de Emmaus en middelbareschoolcarrière op het Mondriaan College in Oss is Clement op ROC de Leijgraaf terecht gekomen waar hij in 2003 slaagde voor de opleiding MTS-werktuigbouwkunde. Na de MTS besloot hij de uitdaging aan te gaan op de HTS in ‘s-Hertogenbosch, opleiding Werktuigbouwkunde, en behaalde hij in 2006 daar zijn diploma.
Tijdens zijn jeugd verdiende hij wat bij door te werken op het aardbeienveld van Mien Aardbei en bij Tuincentrum Lips en in 2006 begon hij bij Widontec BV waar hij inmiddels productiemanager is.
In 2006 leerde hij zijn Porca Anita Leeijen kennen tijdens een weekendje van de Scouting.
Genieten van het leven en proberen overal bij te zijn ‘als t moar gezellig is’, zo zit Porcus in elkaar. Vakantie viert hij graag zowel in de zon als in de sneeuw; op de ski en zeker ook in de Après Ski tent.

Carnaval met CV de Zatte Schuppe
Carnaval vieren is natuurlijk een van Porcus’ grootste hobby’s. Met vriendengroep ‘CV de Zatte Schuppe’ bouwt hij vanaf 2001 de mooiste wagens. In het begin werd er nog kleinschalig gebouwd bij familie Govers, maar toen ze eenmaal een grotere bouwplek bij familie Zegers hadden bemachtigd, werden de wagens groter en mooier. In de hoogtij jaren werden ze 3x achter elkaar 1ste in de grote optocht met onder andere het Lavenland, het Noord, Oost, Zuid, West thema en met de Smurfen. Later pakten ze het wat kleiner, maar niet minder gezellig, aan.

Naast carnaval vieren is voetballen zijn grootste hobby. Elke zondagmorgen om 9.30 uur staat hij met het 9e van HVCH op het veld en daarna brengt hij de derde helft in de kantine door. Op donderdagavond zaalvoetbalt Porcus in het Ossenkoppenrijk en als het meezit tennist hij een keer in de week bij TV de Hoef.

Adjudant
De Adjudant van Porcus XLIV is Ferdi van den Dungen, geboren in 1982 in Oss, zoon van Leo en Annie van den Dungen en oudere broer van Ilse en Rémon. Ferdi groeide op in het Oijense Bokkenrijk maar toen hij naar de het Titus Brandsma Lyceum ging verhuisde hij naar Krullendonk. Na een paar jaar op het atheneum stapte hij over naar de MTS in Oss om daar Electrotechniek te gaan studeren. Daar kwam hij in contact met Porcus XLIV en zijn huidige vriendengroep. Naast geld verdienden met zijn krantenwijk werkte Ferdi op ‘s zaterdags bij D’n Bever in Nistelrode.

Tijdens zijn studie op de MTS is Ferdi in de horeca terecht gekomen door in het weekend bij De Lunenburg te gaan werken. Hier is hij na zijn studie blijven plakken en werkt er nog steeds in de weekenden. Na de MTS heeft hij op de HTS de opleidingTechnische Bedrijfskunde afgerond op de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, en daarna was het in 2006 de hoogste tijd om echt werk te zoeken. Dat vond hij bij Heijmans, de wegenbouwer uit Rosmalen. Tot op heden werkt hij daar als projectcoördinator op het kantoor in Eindhoven en zorgt er met zijn projecten en collega’s voor dat mensen volop gebruik kunnen maken van de mobiele netwerken van Vodafone en dat alle storingen aan diverse snelwegsystemen in Zuid Nederland zo snel mogelijk opgelost worden.

In zijn vrije tijd gaat Ferdi graag met vrienden tennissen (inclusief de derde helft), een rondje hardlopen om een beetje in conditie te blijven, een weekendje weg, een festival bezoeken of op wintersport met de vriendengroep. Een verre reis maken staat ook op zijn verlanglijstje.

Beide heren zijn er klaar voor om er een geweldig carnavalsseizoen van te maken. Wil je hen komen feliciteren? Kom dan op zondag 7 december naar de Prinsenreceptie in de Pas.

Clement Stoof en Ferdi van den Dungen Porcus XLIV en Adjudant in Krullendonk