Oud frituurvet inzamelen door Scouting Heesch
Oud frituurvet inzamelen door Scouting Heesch

Oud frituurvet inzamelen door Scouting Heesch

Verenigingen

De Rowans en Sherpa’s van Scouting Heesch doen ieder jaar acties om hun zomerkamp te financieren. Zo doen ze al jaren de kerststal voor gemeente Bernheze opbouwen of een brievenactie voor de Rabobank.

Zo zijn ze sinds dit jaar zijn gestart met een nieuwe actie: oud frituurvet inzamelen! Deze actie omdat veel mensen niet goed weten wat ze met het frituurvet moeten en het uiteindelijk op de verkeerde plek weggooien zoals de gootsteen of de container, terwijl het ook gewoon gerecycled kan worden.

Het vet kan worden ingeleverd bij het clubgebouw De Elleboog aan de Leekenstraat 27. Dit is mogelijk op maandag van 18:30u tot 21:00u en op zaterdag van 14:00 tot 16:00 (uitgezonderd feestdagen).

Het vet kan worden ingeleverd in een dichte verpakking als plastic fles of de originele verpakking. Er kan zowel vloeibaar als vast frituurvet worden ingeleverd in de container (zie foto).

Waarom zou u oud gebruikt vet inleveren? Als u het vet inlevert wordt het gerecycled wat beter is voor het milieu. Frituurvet is namelijk voor 90% als grondstof inzetbaar voor biodiesel, minder CO2 uitstoot. En 100 kilo frituurvet staat gelijk aan CO2 besparing van 235km autorijden. Ook helpt u ons om zo ons eigen zomerkamp te financieren!

Voor meer informatie of vragen kunt u langs komen op de inlevertijden.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!
Rowans en Sherpa’s Scouting Heesch

Oud frituurvet inzamelen door Scouting Heesch