Geweldige afsluiting van 2014 bij DV Dancing Kids

Sport

Alle leden kwamen zondag 21 december in actie bij DV Swifters in Odiliapeel. Een uiterst succesvolle dag volgde en dat voorspelt veel goeds voor dit seizoen. Met aangepaste trainingstijden in de kerstvakantie gaat het trainen door, maar er is ook tijd te rusten.

De mars junioren Marshmallows mochten vandaag als eerste het podium op. Ze kregen 261 punten voor hun dans, waarmee ze een eerste plaats behaalden.

Voor Lindsey Wassenberg – solo, was het haar eerste optreden op een toernooi. Met 232 punten eindigde ze als 6e van de 13 solo’s junioren vrije klasse. Bij de solo’s sportklasse moesten we Gwen Opstal, net voor ze het podium op moest, wegens ziekte afmelden. Vera Oomen danste 277 punten bij elkaar, wat goed was voor een 1e plaats. Sacha van Munster, die dit jaar voor het eerst in de sportklasse is gestart, klimt langzaamaan steeds hoger. Nu met 256 punten op een 6e plaats.

Ook voor de Mini Garde was het ‘t eerste toernooi en meteen haalden ze een 1e plaats met 230 punten. Hetzelfde gold voor garde Melody, in de junioren vrije klasse; 1e plaats met 237 punten. Garde Miracle, in de junioren sportklasse, eindigde ook op de 1e plaats, met 271 punten. Een zeer mooi begin van de dag.
Maar dat was nog niet alles; bij de show karakter minioren haalden onze minioren met hun dans ‘have a nice flight’ ook nog een 1e plaats binnen. Tot slot dansten onze modern groepen Release en Spirit. Release werd tweede van de 9 deelnemers met 235 punten; Spirit won met 259 punten!

In het middagprogramma won garde mars Untouched met een groot puntenverschil de categorie: de1e plaats, met 284 punten. In de solo’s jeugdklasse danste Guusje deze keer wat minder goed en eindigde op de 4e plaats met 272 punten.
In de solo hoofdklasse was het dit jaar erg spannend; 6 deelnemers die aan elkaar gewaagd waren; er mochten geen foutjes gemaakt worden! Demi Remers moest als eerste dansen, zij kreeg 279 punten wat uiteindelijk een 5e plaats werd. Demi Gabriel danste voor het eerst na haar blessure weer solo en liet zich meteen heel goed zien . Ze kreeg maar liefst 285 punten voor haar dans, wat uiteindelijk een 1e plaats werd. Als 5e moest Kimberley Xhofleer het podium op; zij maakte een paar kleine foutjes en was even haar dans kwijt; met 282 punten eindigde zij op de 4e plaats.

Garde Diamonds won de categorie jeugd sportklasse met 268 punten; garde hoofd sportklasse Touch won met maar liefst 286 punten.  Als laatste van deze lange dag kwamen de moderne groepen op het podium. Show Modern Euphoria won de categorie jeugd sportklasse met 276 punten en Inspiration werd eerste in de categorie modern hoofd sportklasse met 286 punten. Als laatste danste Marlon van de Berg haar show solo en haalde ook hier een1e plaats binnen met 270 punten.

Iedereen kon tevreden naar huis na deze geslaagde dag met vele prijzen. Wij wensen iedereen een fijne kerstvakantie; maar met aangepaste tijden wordt er wel doorgetraind, want op 11 januari staat er weer een toernooi bij Beat-Yes in Berghem op de agenda.