Kunst-ijsbaan geopend
Kunst-ijsbaan geopend

Kunst-ijsbaan geopend

Nistelrode

Stichting Jeugdbelangen en Stichting Pinksterfeesten presenteren Nisseroi on Ice, ofwel N-Ice van 27 t/m 30 december. Tijdens die dagen zal er op het Raadhuisplein een kunstijsbaan te vinden zijn, met daar omheen een podiumwagen voor bands, koren, DJ’s en nog veel meer. Ook worden er voor de jeugd dagelijks spelletjes georganiseerd: sneeuwballenbak, skilattenparcours, ‘raak de sneeuwpop’ en bierpulschuiven. Dit alles vindt plaats in een sfeervol winters décor. De mooie terrassen van de omliggende horeca zullen ertoe bijdragen dat het voor iedereen goed toeven is.

Openingstijden
De schaatsbaan wordt zaterdag 27 december om 19.00 uur feestelijk geopend en zal vervolgens t/m 30 december iedere dag van 11.00-21.00 uur geopend zijn. De muziek zal alle dagen nog een uurtje langer doorgaan, zodat na het schaatsen nog gezellig nagepraat kan worden. De baan wordt van 11.00-12.00 uur speciaal open gesteld voor de allerkleinsten (4 t/m 6 jaar). Zij mogen in dit uur vrij komen schaatsen, samen met één begeleider.  

Jeugd schaatst gratis
Schaatsen op de kunstijsbaan is gratis voor de jeugd van Nistelrode van 4 t/m 16 jaar. Andere bezoekers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij betalen € 2,50 voor 45 minuten schaatsen, incl. schaatshuur. Iedereen mag zo vaak komen schaatsen als hij of zij wil, maar per keer max. 45 min. Op het hele uur wordt de baan leeg gehaald en kunnen nieuwe schaatsers de baan op, om iedereen gelijke kansen te geven.

Stempelkaart en Schaatskaart
De kinderen die op de basisscholen in Nistelrode zitten hebben een stempelkaart ontvangen. Deze wordt afgestempeld als ze komen schaatsen. Ook kunnen ze met deze kaart elke dag iets lekkers afhalen bij de Koek & Zopie kraam. Kinderen van de basisschoolleeftijd die niet in Nistelrode naar school gaan, kunnen deze stempelkaart ter plaatse bij de ‘ Kassa/Schaatsuitleen’ ophalen.
De kinderen van 12 t/m 16 jaar uit Nistelrode (voortgezet onderwijs) kunnen op dezelfde plek hun Schaatskaart ophalen. Hiermee kunnen ook zij elke dag gratis schaatsen.

Geen schaatsen mee, wel handschoenen
Aangezien het kunstijs is, mag er niet geschaatst worden met je eigen schaatsen. Daar wordt ter plaatse door de organisatie voor gezorgd. Handschoenen dragen is verplicht en moet je zelf meebrengen.
Optredens
Elke dag is volop reuring rondom de schaatsbaan. Op 27 december zorgt ‘ Party DJ Tom’ voor een mooie aftrap. Op 28 december krijgt iedereen de kans om zijn of haar (muzikale) talent te laten zien tijdens het Open Podium. Op 29 december krijgen we bezoek van Efkes Anders, Lars Smits en ‘ Party DJ Tom’ op herhaling. 30 december wordt N-Ice knallend afgesloten met ‘The Basement’ en ‘DJ Mayzo’. Voor exacte tijden en aanvullingen, volg je N-Ice op facebook: www.facebook.com/Nisseroionice

Opening foto's ... klik hier

Kunst-ijsbaan geopend
Kunst-ijsbaan geopend