Afbeelding

HVCH trekt met creatieve campagne nieuwe vrijwilligers aan

Sport

HEESCH - ‘Ja natuurlijk wil ik ook iets doen voor onze vereniging!’ Deze leus prijkte op prikkelende posters, een groot spandoek en opvallende turquoise t-shirts van het promotieteam. Tijdens de Nieuwe Teams Dag op zaterdag 25 juni bracht zij de vraag naar vrijwilligers onder de aandacht van alle ouders van de jeugdspelers van HVCH. Met succes!

Zo’n 35 nieuwe vrijwilligers meldden zich aan. Soms al met een concreet idee wat ze voor de club willen doen, soms met de afspraak om nog eens te bellen om te bekijken waar hun bijdrage kan liggen. “Een geweldig aantal en ik weet zeker dat daar nog meer mensen bij gaan komen,” zegt bestuurslid Ricco Kokshoorn overtuigd. “Zo hebben we drie nieuwe mensen gevonden om het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd in te vullen. Cruciaal, want zonder hen kan er op zaterdag niet gevoetbald worden!”

Samen zijn wij HVCH
Het is ieder seizoen weer een uitdaging voor élke vereniging: voldoende vrijwilligers vinden. Bij HVCH houden ongeveer 400 vrijwilligers de club draaiende. “We zijn trots op zo’n grote groep vrijwilligers. Zij zijn goud waard”, zegt voorzitter Laurens Gloudemans. “Een vrijwilligersrol is een mooie manier om betrokken te zijn bij de club én een fijne vorm van ontspanning. Maar we zien ook elk seizoen dat er mensen afhaken en dus zoeken we eigenlijk continu naar aanwas.”

Verstand van voetbal is in de meeste vrijwilligersfuncties helemaal niet nodig en ook als je weinig tijd hebt kun je van enorme waarde zijn. Bijvoorbeeld in communicatie, als jeugdcoördinator of gastheer op zondagmiddag. Alle vacatures zijn te vinden op www.hvch.nl.

Afbeelding