Afbeelding
TeunBevers

Prinses Irene op valreep naar zege

Sport

NISTELRODE - Diep in blessuretijd lukte het Prinses Irene om de eerste overwinning van 2022 binnen te halen. Aron van der Rijt maakte in de 95e minuut uit een scrimmage de dik verdiende 2-1. Bij Rust stond het nog 0-0 op sportpark De schellen, waar de mooiste kansen om zeep werden geholpen. De al genoemde Van der Rijt droeg daar ook zijn steentje aan bij, net als aanvoerder Tim van den Brand, maar zij waren niet de enigen.

Real Lunet had de hele wedstrijd niks in te brengen en verdedigde alleen maar. Uitblinker was de Vughtse doelman, die steeds weer de mooiste reddingen verrichtte. Na rust kwam Prinses Irene zelfs op achterstand. De enige kans die de Vughtenaren kregen werd in de 63e minuut prompt omgezet in een doelpunt.

Die tegenslag kwam het spel van de oranjemannen niet ten goede, maar de ploeg werd geholpen door een domme fout van Real Lunet. Bij een corner werd Jeroen IJff naar de grond getrokken. Aron van de Rijt schoot onberispelijk raak van de stip.

Real Lunet haalde alles uit de kast om het gelijkspel over de streep te trekken, met veelvuldig tijdrekken en andere trucs. Uiteindelijk kwam hen dat duur te staan, want scheidsrechter Jester Francisca trok die tijd er keurig bij. Wat in de 95e minuut leidde tot de winnende treffer van Aron van de Rijt.

Geen beste wedstrijd van Prinses Irene, dat donderdagavond weer aan de bak moeten tegen Venhorst dat zijn eerste overwinning van het seizoen boekte bij de ongeslagen koploper DAW.