Afbeelding
Marcel van der Steen

Wie is de slimste van Loosbroek?

Kunst & Cultuur

LOOSBROEK – Wie kent alle kroegen in de buurt? Hoeveel marathons liep een dorpsgenoot? Alleen echte Loosbroekenaren kunnen waarschijnlijk antwoord geven op deze vragen. Maar weten zij ook iets van een frietje stoofvlees? Donderdag 18 april sond de eerste editie plaats in een afgeladen vol café Kerkzicht.

De organisatie is een handen van een zestal dorpsbewoners, afgevaardigden van andere clubjes die het dorp levendig proberen te houden. De slimste mens dus, maar dan op z’n Loosbroeks. “We vonden dat we moesten zorgen voor wat nieuws om wat reuring te brengen in Loosbroek,” vertelt Miriam van Dijk. Zo kwamen we uit bij De Slimste Mens, maar dan dus de Slimste van Loosbroek.”

Een aantal vragen en onderdelen zullen bekend voorkomen van de populaire tv-variant. “Maar we hebben het vooral heel eigen ingevuld.” Zo krijgen de kandidaten bij ‘Raad de Straat’ een foto van een huis in Loosbroek te zien met de vraag in welke straat dat staat. Of bij het onderdeel de galerij, lieten we foto’s te zien van dorpsgenoten die De Mol als achternaam hebben. En dat naast vragen over Afrika, Toyota en Frankrijk.”

De Slimste van Loosbroek kent negen edities met een finale aan het eind van het jaar. In de eerste aflevering bonden Niels van der Wielen, Kitty van der Wijst en Wim Roefs de strijd met elkaar aan. Naast het publiek, dat met volle teugen genoot, was Kitty uiteindelijk de winnaar van de dag. Zij gaat door naar de halve finale. Donderdag 16 mei is de tweede editie vanaf 20.00 uur in café Kerkzicht.