Afbeelding

Als vanouds weer mooi weer en enorm genieten bij Pinksterfeesten Nistelrode

Kunst & Cultuur

NISTELRODE – Nistelrode kijkt terug op een geweldig en droog weekend met veel zon. Voor de organisatie was dit een traktatie na alle voorbereidingen en het weer werd ook door de bezoekers, die in groten getale naar Nistelrode kwamen, omarmt. Een Pinksterweekend waarin de kermis, braderie, kindervertier, uitgaan en gezelligheid voor jong en oud bij elkaar kwamen tijdens de 49ste editie van Pinksterfeesten Nistelrode.

Wat er allemaal voorbijkwam afgelopen weekend op het Pinksterfeestenterrein, hoeven we eigenlijk niet meer te benoemen. De inwoners van Bernheze konden er bijna niet omheen. Een prachtige Pinksterkrant, die bij alle huishoudens in de gemeente in de week voor de Pinksterfeesten op de deurmat viel, lieten alle details van het weekend zien. Waarnemend burgemeester Antoine Walraven werd met zijn gezin uitgenodigd door de organisatie en zij kwamen dan ook een kijkje nemen. Zijn kinderen, en natuurlijk ook alle andere aanwezige kinderen, waren meteen onder de indruk na een kennismaking met ‘Drokus de Draak’, en werden verder nog getrakteerd op de kermisattracties, braderie, de nostalgische route en nog veel meer straattheater.

Klik hier voor foto’s die gemaakt zijn

Nisserois Open Darttoernooi
Terwijl het buiten een drukte van belang was, speelde bij Zaal De Hoefslag in alle rust het Nisseroi Open Darttoernooi af. Antoine van Bakel organiseerde voor het tweede jaar dit darttoernooi en kreeg dit jaar hulp van Kevin Martens en vele bordsponsoren. Een bijzonder succesvol toernooi met als winnaar Gino Vos uit Oss.

Organisatie kan nog niet onderuit zakken, over twee weken is de Pinksterveiling

Jubileumkraam 
De plaatselijk ondernemers hebben een grote bijdrage geleverd, de kermisexploitanten deden afgelopen weekend ook een duit in het zakje en nu was het de beurt aan de bezoekers. De organisatie praatte als Brugman en dit zorgde voor een prachtige bijdrage van de bezoekers van totaal € 1.000,- voor PFN XXL 2024.

Pinksterveiling
Pinksterveiling Online is een andere actie om geld op te halen en ook daar hebben al veel bieders mooie bedragen geboden. Wil jij meedoen? Dan kan nog! Jouw bijdrage helpt de vrijwilligers enorm én je krijgt er een leuke dienst/product voor terug. Ga naar www.pinksterfeestennistelrode.nl/veiling.

De organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode kan niet rustig met de benen over elkaar achterover leunen, want het volgende event staat over twee weken al op het programma: Pinksterveiling LIVE dat 10 juni plaatsvindt in CC Nesterlé.

Neem ook eens een kijkje op www.pfnxxl.nl