Afbeelding
Picasa

Sponsoravond CC De Pas met Peter Bijvelds

Kunst & Cultuur

HEESCH – ‘Beste sponsoren, medewerkers en collega-bestuursleden.’ Zo begon voorzitter Gerard van Dijk van het bestuur van CC De Pas de sponsoravond die donderdag 17 februari plaatsvond. Voor het eerst trad het nieuwe bestuur, dat op 1 januari 2021 gevormd is, officieel in de openbaarheid en had de sponsoren uitgenodigd deze avond. Om met een hapje en een drankje én in goed gezelschap, samen het sponsorbord te onthullen en te genieten, want deze sponsoren zorgen mede voor het voortbestaan van ‘de huiskamer van Heesch’.

Gerard van Dijk, Frank van den Broek, Adri van der Heijden, Peter Sleegers, Audrey Alards, Petra van Teeffelen en Rob Haakmeester wilden graag hun dankbaarheid laat zien aan deze club van trouwe sponsoren, waarbij Hans Alferink helaas verhinderd was door corona. De voorzitter blikte terug op vorig jaar en maakte de balans op.

Voortgang
“Na het voeren van gesprekken met medewerkers, vaste gebruikers en sponsoren kregen we een totaalbeeld van wie we als Pas zijn en wat onze mogelijkheden en onmogelijkheden zijn”, gaat de voorzitter verder. Na een opsomming van alle facetten die de achterliggende gedachte zijn geworden achter de huidige werkwijze, besluit hij hierover: “Als bestuur hebben wij ons geconformeerd aan de opdracht van de gemeente om tot een sluitende exploitatie te komen. Dat lukt ons, maar daarvoor is wel een brede en uniforme aanpak voor alle gebruikers noodzakelijk. De Pas is er echt voor iedereen, maar dat betekent ook dat iedereen gelijk is.”

Groei

De groeiende zichtbaarheid werd benoemd en zeker ook de groei van online mediavolgers is een mooi resultaat. Dit natuurlijk ook voor de inmiddels 49 sponsoren die CC De Pas een warm hart toedragen. Gerard: “Het inspireert ons: de beheerder, onze medewerkers en onze groeiende groep vrijwilligers om heel hard te werken aan een voor Heesch en Bernheze passende Pas. Een Pas die zich weer kan ontwikkelen tot een sociaal-cultureel centrum voor Bernheze met een passende theaterfunctie.”
Dit was het moment dat Ilse van Deutekom (Ilzze Makelaardij) en Anthony van Bakel, (Van Bakel Elektro) de borden met sponsoren erop mochten onthullen waarna met champagne geproost werd.

Peter Bijvelds

Daarna was het woord aan Peter Bijvelds, Algemeen directeur TOP Oss, en geboren en getogen in Veghel. Hij gaf met zijn meeslepende verhaal alle aanwezigen een kijkje in zijn leven. Zijn enthousiasme groeide zichtbaar toen hij begon over zijn passie voor mensen én zijn passie voor voetbal. Hij kan er uren over praten biecht hij op. Na zijn studie Communicatie, en later door persoonlijke interesse Sportpsychologie, is hij ook trots op zijn bedrijf HOBIJ, dat hij verkocht en waarna hij zijn hart volgt.
Zijn passie voor mensen en voetbal brengt hem bij FC Den Bosch en na drie jaar komt hij terecht als algemeen directeur bij TOP Oss. Een verhaal dat hij in geuren en kleuren vertelt, waarmee hij de aandacht van alle aanwezigen heeft.

Peter Bijvelds: ‘Liever naïef verliezen, dan laf”

Hij vertelde over het bijzondere wereldje, de voetbalwereld. Mooie anekdotes wist Peter te vertellen die helemaal tot leven kwamen door de levendige wijze waarop hij vertelt. ‘Liever naïef verliezen, dan laf”, legt hij uit en daaruit blijkt dat zijn positiviteit voor alles gaat.

Peter kiest voor mensen en naarmate hij ouder wordt lijkt het alsof hij, naar eigen zeggen, steeds meer een idealist wordt. “De ambitie is groot, maar… in de eredivisie werken, liefst bij TOP Oss. En je weet maar nooit.

“Het kleine eren en het dappere enthousiasmeren”, besluit hij zijn inspirerende verhaal.

Gerard bedankt Peter op het einde van de avond voor zijn enthousiaste verhaal en natuurlijk ook alle sponsoren voor hun aanwezigheid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding