Afbeelding
James Renjaan

Diamanten bruidspaar Piet en Jule van Nuland-Vogels

Human Interest

NISTELRODE - Piet en Jule van Nuland-Vogels zijn 23 mei 1962, na vier jaar verkering, getrouwd in de Pius X Kerk in Uden.

Piet is 87 jaar geleden geboren op het Kantje als vierde kind in het gezin waar uiteindelijk tien kinderen kwamen. Hij heeft een fijne jeugd gehad ondanks dat zijn moeder erg jong, op 47-jarige leeftijd, overleed.
Jule is 85 jaar geleden op Slabroek als jongste van een gezin van twaalf kinderen geboren. Ze heeft haar moeder nauwelijks gekend, ze was vijf jaar oud toen haar moeder op 48-jarige leeftijd overleed. Ondanks dat heeft ze een fijne jeugd gehad. Natuurcentrum De Maashorst is haar ouderlijk huis!

Piet heeft 40 jaar gewerkt bij Unox (Hartog) in Oss als onderhoudsmonteur, Jule heeft vele jaren in de bejaardenzorg gewerkt in de Stekkerhoek in Nistelrode. Ze hebben ook veel vrijwilligerswerk gedaan zoals FNV, de kerk, de haalover en ook 26 jaar Tafeltje dekje. Daar heeft Piet eerder een Koninklijke onderscheiding voor gekregen.

Het echtpaar houdt erg van vakantie en heeft inmiddels vele landen van Europa gezien, maar Oostenrijk is toch wel hun land. Daar zijn ze vaak met de bus naartoe gegaan. Ook hebben Piet en Jule een bezoek gebracht bij de broer en zus van Jule in Australië.

Zelf hebben ze geen kinderen, maar hebben een hele fijne band met beide families die ook het feest op zondag 22 mei hebben geregeld in zaal ’t Maxend.

Piet en Jule hopen nog vele mooie jaren samen te kunnen wonen in de Lambertushof aan ’t Laar in Nistelrode.