Afbeelding

Regionale Energiestrategie Noordoost Brabant

Gemeentenieuws

BERNHEZE - De RES is de Regionale Energiestrategie. Hierin staat hoe de gemeente Bernheze in 2050 energieneutraal gaat worden. Dit doen we niet alleen, maar samen met de hele regio Noordoost Brabant. Als we energieneutraal zijn, wekken we in onze gemeente net zo veel energie op als er verbruikt wordt. Zo besparen we fossiele brandstoffen en stoten we minder CO2 uit.

Stappen zetten
De gemeente Bernheze doet het al erg goed op het gebied van duurzame energie. In 2018 was zo’n 11,3% van onze energie in Bernheze hernieuwbaar. Om de doelstellingen uit de RES te halen, moet Bernheze nog wel een aantal stappen zetten. Zo moeten er ongeveer 2 windmolens en 24 hectare zonneweide bijgebouwd worden. Dat betekent dat het landschap gaat veranderen, maar dit doet de gemeente samen met de inwoners. De gemeenteraad heeft de beleidskaders voor zonneweiders al vastgesteld, de beleidskaders voor wind volgen nog.

Samen met inwoners
De inwoners van Bernheze moeten betrokken worden bij de locaties voor duurzame energie. Het liefst zorgen we ervoor dat ieder project voor de helft eigendom is van de inwoners van onze gemeente. Bij sommige projecten zal dit iets minder zijn, maar dan vragen we om aanvullende maatregelen van de eigenaar, bijvoorbeeld op het gebied van natuur.


Link naar PDF bestand
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 11 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 12 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 13 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 14 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden SCC De Pas organiseert