Afbeelding

Lokaal: Integriteit

Gemeentenieuws

Dagelijks zijn wij bezig met de politieke beslommeringen die ons bezighouden, op landelijk niveau én op lokaal niveau. Op landelijk niveau kwam afgelopen week de integriteit van politici nadrukkelijk aan de orde in het kader van de verkenning naar een nieuw kabinet. Dat deed mij denken aan de integriteit die een politicus beslist moet nastreven.

Op 18 maart overleed ons lid Johan van de Steeg. Johan was in zijn jongere jaren schooldirecteur van de Heesche St. Antonius Mavo en later gedurende twaalf jaar wethouder van onze gemeente. Als wethouder met onder meer Sociale Zaken in zijn portefeuille, was hij een zeer integer mens en wars van achterkamertjespolitiek. Hij stond bekend als een aimabel iemand met wie je goed afspraken kon maken en die ook nakwam. Hij was zeer begaan met het lot van de mensen in onze gemeenschap.

Na de afsplitsing van het CDA bij de herindeling in 1995 werd hij lid van de politieke partij Algemeen Belang Bernheze (ABB) die in 2014 met Bernheze Solidair en OPG samen verder ging als Lokaal. Na zijn wethouderschap legde hij zich toe op het schrijven van de geschiedenis van Heesch: vooral die van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft veel publicaties gedaan over de interviews die hij hield met de inwoners van Heesch die de verschrikkingen van die oorlog meemaakten. Samenvattingen hiervan zijn gebundeld in het boek ‘De Bevrijding van Heesch’ dat van zijn hand verscheen.

Johan sukkelde de laatste jaren met zijn gezondheid, maar bleef altijd actief betrokken bij de Bernhezer politiek. Johan’s integriteit was en is een voorbeeld voor ons allen.

Bestuur en fractie Lokaal

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert