Afbeelding

50PLUS Bernheze gaat er voor, samen met u

Gemeentenieuws

BERNHEZE - 50PLUS Bernheze wil dat alle inwoners en zeker de senioren inwoners zich gehoord voelen en een stem in de gemeenteraad krijgen. Het wordt dus tijd voor een nieuw geluid met 50PLUS in de gemeenteraad. Maar krijgt 50PLUS wel een eerlijke gelijkwaardige kans om mee te doen in Bernheze?

Bongers: Zoals ik eerder zei, bij de aankondigen van de partijen Lijst Blanco en D66 om niet deel te gaan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen maart 2022, tijdens een interview op Dtv : het is doodzonde als een partij niet meedoet omdat die partijen ‘hun achterban’ vertegenwoordigen en dat die stem dan niet terug te horen is in de raad. Dat is wel belangrijk in onze democratie. 

In tegenstelling tot de zittende partijen moet een nieuweling zoals 50PLUS in de Bernhezer gemeenteraad, vooraf de zogenaamde ‘ondersteuningsverklaringen’ hebben om überhaupt mee te mogen doen bij deze verkiezingen. 

Bongers vervolgd: Was het eerder een kwestie van inwoners om een handtekening vragen en deze dan in te leveren op het gemeentehuis. Als gevolg van Corona maatregelen gelden er nu echter beperkingen maar voor het indienen van deze ondersteuningsverklaring gelden zelfs verdere beperkingen. 

Nu moeten we burgers op straat om hun handtekening gaan vragen. En vervolgens hopen dat men thuis een afspraak wil maken in het gemeentehuis dat slechts een enkele tijdblokken per week hiervoor open is. Daarbij speelt ook nog mee dat niet iedereen van ‘onze achterban’ bovendien digitale vaardig is. Dit voelt toch als het onnodig beperken van de democratie!

Deze burgers zijn natuurlijk niet verplicht te gaan stemmen en ook vrij te stemmen op wie men wil. Bij deze dan ook mijn oproep aan de in Bernheze kiesgerechtigde lezers die vinden dat 50 PLUS Bernheze mee moet kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
(ook al stem jij anders of niet).

Steun ons en maak een afspraak bij de gemeente voor deze ondersteuningsverklaring zodat 50PLUS kan meedoen.

Mail voor de benodigde ondersteuningsverklaring 50plushans @gmail.com of 50plusjan@gmail.com of bel 06-1860 4538 of 06-5164 5804

Doet u het niet voor 50PLUS, doe het dan vanuit uw hart voor de democratie!

Het is immers voor elke achterban doodzonde als hun partij, welke dan ook, niet meedoet!

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert