1 september 2021
1 september 2021

Gouden bruidspaar Jack en Riet van den Hoogen

Human Interest

NISTELRODE - Jack en Riet van den Hoogen hebben hun gouden huwelijksfeest gevierd samen met hun kinderen en kleinkinderen. Zij zijn op jonge leeftijd getrouwd omdat je in die tijd ongetrouwd niet mocht samenwonen. Ze hebben altijd in Oss gewoond maar sinds 2,5 jaar wonen ze nu met plezier in Nistelrode. Ze hebben elkaar bij dansgelegenheid Suisse leren keren en hun bruiloft gevierd bij de Korenbeurs in Oss. Het echtpaar heeft twee dochters en is de trotse opa en oma van drie kleinkinderen waar ze iedere dinsdag met plezier oppassen. Ze houden van reizen, fietsen en wandelen. Hun favoriete land is Kaapverdië. 

Jack is de oudste uit een bakkersfamilie en is zelf ook jaren banketbakker geweest in Utrecht. De laatste 30 jaar heeft hij een stomerij gehad tot aan zijn pensioen. Zijn grootste hobby was zingen; 53 jaar bij een kerkkoor en ook nog jaren bij andere koren. Na zijn pensioen is hij nog jaren vrijwilliger geweest bij een verzorgingshuis in Oss. Na de verhuizing is hij met het zingen bij de koren en het vrijwilligerswerk gestopt. Zijn hobby koken en bakken heeft hij niet opgegeven; hij kokkerelt nog altijd met plezier en... ook maakt hij nog heel graag een geintje.

Riet is de middelste uit een gezin van drie kinderen. Zij heeft na de middelbare school tien jaar bij de AMRO bank gewerkt. Na de geboorte van de twee dochters heeft ze 33 jaar gewerkt als pedicure met specialisatie diabetische en reumatische voeten. Daarnaast was ze ook mentor en bewindvoerder van drie dementerende familieleden. Na hun overlijden is ze gestopt met werken om samen met Jack te gaan genieten van haar vrije tijd.

1 september 1971