Afbeelding

Lokaal: Droomhuis?

Gemeentenieuws

Wat is er mooier als je zelf volledig Invloed hebt op je eigen ontworpen huis, appartement of andere woonvorm en dat ook kunt realiseren! Het is toch super belangrijk, in deze veranderende maatschappij, dat je kunt (ver)bouwen wat je graag wilt of nodig hebt.

Nieuwe initiatieven, nieuwe woonvormen of wat dan ook zouden altijd bespreekbaar gemaakt moeten kunnen worden. Wie betaalt bepaalt zou de gouden regel moeten zijn. Toch? Als Lokaal steunen wij absoluut eigen ideeën van het zelfbouwen maar ook het samenbouwen met vrienden, buren, CPO-woningen of iets dergelijks.

De ophanden zijnde nieuwe woonvisie biedt daarin ook zeker nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk zijn er regels en procedures maar dat zijn meer de kaders. Maar laat je vooraf goed informeren door verschillende marktpartijen want de grondstoffen in diverse sectoren zijn fors duurder geworden en de beschikbare capaciteit is ontzettend schaars; zeker van goede betrouwbare vakmensen die hun afspraken nakomen.

Daarnaast is het belangrijk een goed ontwerp te hebben van zowel het bouwkundige deel als alle technieksoorten met bijbehorende financiële gegevens. Ook een onafhankelijk advies aangaande energieneutraal en duurzaamheid is van belang. Laat je niet om de tuin leiden, wees kritisch! Als laatste zorg je voor een goede verstandhouding met je buren en speel je open kaart. Dat gaat altijd in je voordeel werken. Samen tot een oplossing komen is altijd de beste manier.

Kortom; andere mensen helpen In deze complexe materie, dat is Lokaal.

We zien elkaar!

Mari van de Ven, Lokaal

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden SCC De Pas organiseert