Vlnr: Zus van Haren, Frans Fransen, Mien van den Hurk- Westelaken en Theo van Loosbroek, gespot in de buurt van het Bomenpark.
Vlnr: Zus van Haren, Frans Fransen, Mien van den Hurk- Westelaken en Theo van Loosbroek, gespot in de buurt van het Bomenpark. Foto: Marcel van der Steen

Vrijwilligers nodig voor de duofiets

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Bij de KBO in Heesch weten ze het al jaren: die duofietsen zijn een schot in de roos. Vanwege corona kon er heel lang niet gefietst worden, maar nu mag het weer. En daar zijn ze bij de KBO heel gelukkig mee. Er wordt weer druk gepland, gecoördineerd en de fietsen worden opgeladen en wel uit de stalling gehaald. Niet alleen organisatoren Adriaan van Nistelrooij, Jan van Eerd, Frans Franssen, Harrie Roelofs en Bert van Sonsbeek zijn er klaar voor; ook de deelnemers en vrijwilligers staan te popelen om hun ritjes weer te maken. Goed voor de spieren, goed voor de sociale contacten en goed voor de mentale mens. Want een ritje door het Bomenpark of de Maashorst en ergens even neerstrijken voor koffie met iets lekkers, doet het gemoed opfleuren. Die frisse neus halen geeft nieuwe energie!

Aanschaf vier nieuwe fietsen
KBO Heesch beschikt over zes fietsen, waarvan één rolstoelfiets. Die fietsen worden intensief gebruikt: landelijk voert Heesch de lijst aan met maar liefst 16.000 fietskilometers per jaar. Vanwege dit intensieve gebruik zijn nieuwe fietsen nodig. De organisatoren maken zich sterk voor de aanschaf van vier nieuwe exemplaren. Per fiets is een bedrag nodig van € 10.000,- voor de aanschaf, plus € 2.000,- voor verzekering, stalling en onderhoud. Maakt een totaalplaatje van € 48.000,-. Voor dit bedrag gaat KBO Heesch binnenkort verschillende fondsen, lokale ondernemers en de gemeente benaderen. De organisatoren hebben er alle vertrouwen in dat zij volgend voorjaar vier nieuwe fietsen in gebruik kunnen nemen.

Gezocht: vrijwilligers!
Voor die fietsen zijn natuurlijk vooral vrijwilligers nodig. De afgelopen periode zijn er helaas wat vrijwilligers weggevallen. Er zijn er nu nog zo’n 65, maar er staan inmiddels al tien mensen op de wachtlijst voor een ritje op de duofiets. Dat betekent dat er minimaal tien nieuwe vrijwilligers nodig zijn.

Hoe gaat dat in zijn werk, dat fietsen?
Je geeft je op voor een vast dagdeel per week, waarop je een uurtje of langer -in overleg met je passagier- gaat fietsen. Vervolgens doet Adriaan de intake en koppelt je aan een deelnemer. Dat is jouw vaste wekelijkse passagier. Je bepaalt zelf waar jullie naartoe fietsen. Je hebt alle vrijheid, er is maar één ding echt belangrijk: genieten!
Wil jij je hiervoor inzetten? Bel 06-40944930 voor alle info. Een groot dankjewel namens de deelnemers!

Tekst: Anita van den Bogaart

Afbeelding
Afbeelding