Afbeelding

CDA: Nu doorpakken: Integraal kansenbeleid buitengebied Bernheze

Gemeentenieuws

Het is een veel gebruikte uitspraak van CDA Bernheze: denken in kansen!

In de laatste raadsvergadering is de motie met dezelfde strekking unaniem aangenomen. De motie kwam tot stand omdat ons mooie buitengebied aan grote veranderingen onderhevig is. We hebben gelukkig niet stilgezeten en er is inmiddels al wel beleid op verschillende vlakken, zoals voor ondernemers die uit willen breiden, voor hen die helemaal om willen schakelen of een neventak willen beginnen. Maar we komen ook steeds vaker bedrijven tegen waarbij, bijvoorbeeld door afname van het aantal dieren, de eerdere neventak ‘volgens de regeltjes’ te groot is geworden. Of bedrijven die de keuze maken om te stoppen met de agrarische tak, maar graag de tijd willen hebben om de nieuwe koers te verkennen of te wennen aan een nieuwe tak en die door de huidige regelgeving in de knel komen.

Natuurlijk, het blijft van belang goed af te wegen welke activiteiten en bedrijven we wel of niet in ons buitengebied toe willen staan. Wij vinden daarbij ‘gelijke monniken gelijke kappen’ en duidelijkheid vooraf essentieel. Voor ons is bedrijvigheid in ons buitengebied gewenst. Waarom? Omdat dit het woon- en leefklimaat bevorderd en ondermijning voorkomt.

Heeft u suggesties voor het invullen van de benodigde kansen? We horen of lezen graag uw ideeën die we dan kunnen meenemen in het nieuwe vast te stellen beleid.

Erwin van Kessel, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert