Vol verwachting klopt het hart… van Scouting Heesch
Vol verwachting klopt het hart… van Scouting Heesch

Vol verwachting klopt het hart… van Scouting Heesch

Gemeente Bernheze

Alweer enige maanden geleden zaten er zo’n veertig leden van Scouting Heesch buiten op klapstoeltjes voor het gemeentehuis om aandacht te vragen voor hun eigen verenigingsgebouw. Vanwege corona mochten ze niet in het gemeentehuis op de publieke tribune zitten. Binnen sprak één van de leden de commissievergadering Maatschappelijke Zaken toe.

Hij legde in duidelijke bewoordingen uit wat er speelt. Scouting Heesch heeft er jaren over gedaan om het scouting gebouw midden in het dorp op te knappen en het is een ideaal gebouw geworden. Scouting, huurt het gebouw van de gemeente en in 2022 loopt het contract af. Scouting wil heel graag het gebouw kopen van de gemeente, om deze plek voor de toekomst veilig te stellen.

De leden van de commissie maatschappelijke zaken steunden unaniem het voorstel van Scouting Heesch omdat de investeringen die al door de vereniging zijn gedaan onmogelijk nogmaals op een andere plek te realiseren zijn en de huidige locatie goed en veilig voor alle leden te bereiken is. De wethouder kon echter geen toezegging doen, er loopt namelijk nog een onderzoek om huizen te bouwen in de Leekenstraat. In december hoopt de wethouder duidelijkheid te hebben. December nadert met rasse schreden…Scouting heeft nog geen nieuws vernomen. D66 vindt dat dit unieke gebouw behouden moet blijven voor Scouting Heesch net als het naastgelegen trapveldje waar ook buurtkinderen volop kunnen spelen. Dit unieke plekje mag niet verloren gaan voor het dorp.

Mary Oosterwijk, commissielid Maatschappelijk Zaken
D66-Bernheze

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert