DTV logo
DTV logo

Dtv tijdens de feestdagen

Algemeen

BERNHEZE - Tijdens de feestdagen blijven we dit jaar vooral thuis. Daar speelt Dtv op in met een aantal (extra) programma’s.

Zowel op Dtv Uden, Dtv Den Bosch als Dtv Oss-Bernheze zien we vanaf vrijdagavond 25 december, eerste kerstdag, in de avond de drie mooist versierde huizen uit de regio. Zelfs een huis dat een complete lichtshow heeft gemaakt op ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey. De winnaar van deze wedstrijd wordt maandag 28 december in het Dtv Nieuws bekend gemaakt.

Vanaf zaterdagavond 26 december, tweede kerstdag, blikken we terug op het afgelopen jaar met burgemeesters uit de regio. Uiteraard gaat het daarbij veel over corona. Met burgemeester Henk Hellegers uit Uden spreken we natuurlijk ook over de fusie met Landerd. Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch was als voorzitter van de veiligheidsregio natuurlijk vooral een crisismanager in 2020. En met burgemeester Wobine Buijs spreken we ook over de dood van Arie den Dekker, iets wat voor veel beroering zorgde in Oss.

Op donderdag 31 december is er vanaf de avond opnieuw een terugblik op het afgelopen jaar in ons jaaroverzicht 2020. Met gasten kijken we terug op het podium van een verder leeg theater De Lievekamp in Oss terug op het coronajaar. Dorotheé Verstegen uit Uden vertelt over haar man die ze verloor aan corona. Marie-Therese Janssen is niet alleen SP-raadslid in Oss, maar ook coronapatiënt die al maanden last heeft van de naweeën van corona. Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze zag hoe haar gemeente zwaar getroffen werd door Covid-19. En de laatste gast Peter Schneeberger is arts micro-bioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en ook in het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Hij vertelt over wat hij meemaakte en uiteraard over de vaccins die er nu aankomen.

Vrijdag 1 januari vanaf 19.00 u ziet u ‘De beste wensen 2021’. Daarin vertellen inwoners wie zij nu speciaal al het goede wensen voor het nieuwe jaar en vooral waarom. Daarnaast hebben we nog een aantal extra programma’s per omroep.

Dtv Oss-Bernheze
* 25 december, eerste kerstdag zendt Dtv Oss-Bernheze een registratie uit van de nachtmis uit de Grote Kerk. Vanaf 11.00 uur is die te zien via tv en online via de website.

* 26 december, tweede kerstdag, een registratie van het kerstconcert van het opleidingsorkest van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk. Orkesten en solisten zijn vanaf 11.00 uur te zien.

* Vrijdag 1 januari om 13.00 uur is er een terugblik op het afgelopen jaar met cabaretgroep For Mineur. Normaal gesproken staan ze op het podium van de Pas, maar nu zien we ze coronaproof op verschillende locaties in Heesch. Traditioneel reiken ze de Hisse Plusser en Hisse Misser uit.

* Zondag 3 januari zenden we het traditionele nieuwjaarsconcert uit van KVA dat dit jaar bestaat uit een compilatie van de concerten van de afgelopen jaren. Dat wordt vooraf gegaan door de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Wobine Buijs. Vanaf 12.00 uur is dat te zien op Dtv.

Dtv Den Bosch
De wekelijkse uitzending van ‘de Bossche winter’ is vanwege de feestdagen eenmalig op de donderdag te zien: op kerstavond donderdag 24 december dus vanaf 19.00 uur. Een week later is de Bossche winter gewoon weer op vrijdagavond te zien. Dan luidt het programma op vrijdag 1 januari feestelijk het nieuwe jaar in vanaf 19.00 uur.

Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december vanaf 19.00 uur, is er een speciale aflevering van Voyant. Daarin is te zien hoe ze zich in de Sint Jan aan het voorbereiden waren op de kerst en natuurlijk de inrichting van de kerststal.

Tweede kerstdag, zaterdag 26 december, staat ook vanaf de avond en de volgende dag in het teken van de kerststal in de Sint Jan. Helaas kunnen bezoekers er niet meer terecht maar Dtv Den Bosch brengt nu de kerststal in volle glorie bij u thuis met prachtige beelden.

Dtv Uden
Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, vanaf 19.00 uur zenden we de kerstklanken van Udens Big Band uit zoals zij die opnamen in Markant in Uden.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden SCC De Pas organiseert