WHV in slotfase ten onder
WHV in slotfase ten onder

WHV in slotfase ten onder

Loosbroek

HEESWIJK-DINTHER - WHV is voor de beker ingedeeld bij mede 5e-klasser Ruwaard, 4e klasser Avesteyn en 3e klasser Nooit Gedacht. Op voorhand zou je denken dat Nooit Gedacht favoriet is en daarmee de meeste aanspraak maakt op de enige plaats die recht geeft op een ronde verder in het toernooi.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg duidelijk merken dat de Geffenaren het spel mochten maken en WHV compact opgesteld ging staan met counter voetbal. Het baltempo van de ploeg van Arno Methorst was traag waardoor de geel-zwarten makkelijk tegenstand konden bieden. Echter uit het niets kwamen de gasten op voorsprong door een prachtig afstandschot van linksback Frank van Herpen die de bal in het linkerkruis schoot 0-1. Niet veel later counterde WHV perfecht, Gino Bosch veroverde de bal en stuurde Yorick van de Rakt van eigen helft weg. Deze bleef uiterst koel in de één tegen één situatie met de doelman en schoof vanaf rand 16 binnen 1-1.

De 2e helft werd Denny Strik vervangen en ging Michael van den Heuvel meer vanuit het middenveld spelen om de aanval meer te kunnen ondersteunen. Ondanks dat dit voor weinig gevaar zorgde kreeg Nooit Gedacht wel een vrije trap op 20 meter van het doel die door Frank van Herpen met zijn linkerpoot binnen werd geschoten 1-2. WHV toonde veerkracht en wederom was het Gino Bosch met een diepe bal en de pijlsnelle Van de Rakt ging diep en rondde beheerst af 2-2. Kort daarna eenzelfde situatie maar ditmaal invaller Ivo Kanters met de assist 3-2. Nooit Gedacht ging in het slotoffensief alles op alles spelen en dit resulteerde uiteindelijk in de winst. De laatste treffer kwam van de voet van invaller Ramon van den Elsen uit een corner 3-4. Zuur voor WHV dat goed tegenstand bood maar uiteindelijk moest buigen en voor de Geffenaren werd een blamage dus voorkomen.

Eerdere uitslagen:
31 aug: Nooit Gedacht - Ruwaard 4-0

Stand:
Nooit Gedacht 2-6 (+5)
Avesteyn 0-0 (0)
WHV 1-0 (-1)
Ruwaard 1-0 (-4)

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 9 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden SCC De Pas organiseert