Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Mooi cheque voor Stichting Opkikker

Mooi cheque voor Stichting Opkikker

Sport

Tijdens de boerenbruiloft wordt elk jaar een veiling gehouden voor een goed doel. Het goede doel waarvoor het boerenbruidspaar Yvonne Verstegen en Hans Verstegen in 2015 kozen was Stichting Opkikker. Dochter Rachel van Hoek van vrienden van het bruidspaar weet zelf wat Stichting Opkikker voor langdurig zieke kinderen en hun familie betekent en is een bevlogen ambassadeur voor de stichting.

‘Elke Opkikkerdag is uniek’

Stichting Opkikker organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind Opkikkerdagen. Deze geweldig leuke dagen zorgen voor afleiding en brengen vrolijkheid. Samenzijn is voor gezinnen met een langdurig ziek kind vaak niet vanzelfsprekend, daarom is een Opkikkerdag onmisbaar. Stichting Opkikker zet zich daar voor in! De gezinnen worden aangemeld door de tachtig ziekenhuizen waarmee de stichting werkt. Met het gezin wordt er een passend Opkikker dagprogramma samengesteld. Elke Opkikkerdag is uniek en alles (immaterieel) kan: vliegen in een helikopter, boeven vangen met de politie. Het bieden van ontspanning en persoonlijke aandacht staan voorop.



Veiling
Veilingmeester Jan van Schijndel liet zich van zijn beste kant zien tijdens de veiling voor Stichting Opkikker. Er werden menu’s voor twee geveild, een barbecue voor vijfentwintig, een boodschappenpakket, halve varkens en een schoonmaakbeurt voor de auto. En ook nog een avond drive-in show door de zoon van de bruid. Er werd driftig tegen elkaar opgeboden en de veilingmeester wakkerde het vuurtje nog even aan. Het prachtige bedrag van € 3.950,- werd bijeen geboden. Daarvan gaat € 2650,- naar de Stichting Opkikker. Directeur Ruud Sliphorst genoot van de feestelijkheden en de veiling, maar meer nog genoot hij van het bedrag dat op de cheque stond: “Hiervan kan ik zes gezinnen een onvergetelijke dag bezorgen. Ik zal zorgen dat er een terugkoppeling komt over de besteding van het geld. Daarover zal de familie Van Hoek de lokale pers informeren.”

Mobiel
Een van de andere acties van Stichting Opkikker om geld bijeen te brengen voor de Opkikkerdagen is de inzameling van oude mobiele telefoons. Ook in het Mediahuys, Laar 28 in Nistelrode staat een inzamelbak voor de mobieltjes. Er zijn inmiddels door de familie Van Hoek al meer dan 1000 mobieltjes bijeengebracht. Een mooie opsteker voor de Stichting Opkikker.

Foto: Marcel van der Steen





Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Mooi cheque voor Stichting Opkikker
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 12 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert