Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde
Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde

Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde

Sport

De Loosbroekse Vera Oomen danst bij DV Dancing Kids in Nistelrode. Zij danst solo bij de dansvereniging en bij verschillende groepen. Vera vertrok met de vereniging afgelopen donderdag naar het Europees kampioenschap om liefst met een titel naar huis te komen. Al ging ze natuurlijk voor de hoogste tree op het podium van de gevreesde categorie, ze behaalde maar liefst de tweede plaats en werd vice Europees kampioen!

Samen met Europees Kampioene Gwen Opstal ook van DV Dancing Kids stond de Vice-Kampioen Vera Oomen deze eerste dag van het EK samen op het ere-podium. Een spannende categorie waarbij de dames van DV Dancing Kids een beste dans lieten zien.

Leden uit heel Bernheze e.o.
Marshmallows veroverde een 5e plaats in een door Duitsland aangevoerde categorie, op de Europese ranglijst, het bestuur: "De meiden hadden super gedanst, knappe prestatie van deze jonge groep." De dames van Gardegroep Miracle behaalde in Hanao een Europese Titel. De voorspellingen waren positief maar er moest nog wel gedanst worden.
En de laatste deelnemer van DV Dancing Kids op deze dag op het Europees kampioenschap is Spirit. Zij werden 5e op dit tot nu toe succesvolle EK. Morgen meer....

Dit Europees kampioenschap 2015 dat gehouden wordt, van 1 mei tot en met 3 mei in sportcentrum August-Schärttner-Halle in Hanau (Hessen), behelst topsport. Voert de dansvereniging in Nederland de hogere regionen aan, op Europees niveau ligt dat anders en is het behalen van een EK titel een droom die vele groepen en enkele solisten waar proberen te maken.
Donderdag vertrok de eerste groep, vrijdag de tweede groep. Met het succes van het Nederlands kampioenschap nog vers in het geheugen is het Dancing Kids Holland House klaar voor deze eerste overwinning.

Voorzitter Rose-Marie vertelde aan DemooiBernhezekrant deze week: “We willen minimaal met één titel op zak terug komen! (Maar stiekem hopen we op meer….)". Deze doelstelling is bereikt en ze mogen nog best hopen op meer, want er zit nog veel in het vat. De euforie is deze eerste dansdag al groot maar zal nog groter wanneer DV Dancing Kids naar huis kan met nog meer titels op zak.

Het hele artikel in de aanloop naar het EK in Hanao is te lezen op www.demooibernhezekrant.nl

Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde
Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde
Vera Oomen - Vice Europees Kampioen Solo Garde