Afbeelding
Ron Rutten fotografie

Coen Bais uit Heesch is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Human Interest

HEESCH - Coen Bais ontving woensdag 6 december een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als directeur-bestuurder van Theater De Lievekamp. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester W. Buijs-Glaudemans. Coen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in het theater. 

Coen is ruim 20 jaar actief geweest binnen het culturele veld. Van Hengelo naar Apeldoorn om in 2015 in Oss aan de slag te gaan. Met zijn inzet heeft hij ontwikkelingen in gang gezet die van grote invloed zijn geweest op de verdere ontwikkeling van het theater en de culturele betrokkenheid van inwoners van Oss en omgeving.

Zo heeft hij onder andere het initiatief genomen voor het ontwikkelen van het concept ‘Theater van de Stad’. Door het samenstellen van een divers programma, waardoor iedereen zich welkom voelt, heeft Bais minder zichtbare doelgroepen in contact gebracht met cultuur. Volgens Coen is cultuur van iedereen en door hier aan deel te nemen, ontstaat verbondenheid.

Daarnaast geeft hij veel ruimte aan het culturele amateurveld en ook heeft hij tijdens corona de deuren geopend voor middelbare scholieren om op afstand van elkaar les te kunnen volgen. Ook hebben de groepen 8 van de basisschool hun musicals in De Lievekamp kunnen opvoeren.

Daarnaast heeft Coen het initiatief genomen tot nieuwbouw van het inmiddels 55 jaar oude theater om verdere doorgroei van het theater te kunnen waarborgen. Zo heeft hij zich ingezet voor circulair en duurzaam (her)bouwen, door het opkopen van het voormalige Scheveningse Zuiderstrandtheater. 

Afbeelding