Afbeelding

Caeciliakoor zoekt nieuwe leden

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Cecilia is de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers en dat is een van de redenen dat dit koor bij de oprichting in 1971 deze naam gekregen heeft. Het Caeciliakoor is een gemengd kerkkoor waarbij gezelligheid geen tijd kent. De koorleden hebben onderling een goed contact en een warme band. Ze leven onderling met elkaar mee als dat nodig is en dat is wat deze club van ouderen zo bijzonder maakt. Maar er wordt natuurlijk ook gezongen!

Na de vakantie, vanaf september, wil het koor de wekelijkse repetities weer op gaan starten en gaat er weer samen gezongen worden onder leiding van dirigent Kees de Leeuw. Tijdens de repetitie worden onder andere gezangen doorgenomen die tijdens een eucharistieviering gezongen worden. Daarnaast hebben de leden ook nog andere gezangen op het repertoire. Gemiddeld zingen ze één keer per twee weken in een eucharistieviering. Maar het koor is ook paraat bij verzorging van uitvaartdiensten van overledenen vanaf de leeftijd van 75 jaar of op een speciaal verzoek van de nabestaanden. Verder treedt het koor op bij vieringen van Witte donderdag (Pasen), Kerstviering en bij de ziekenzalving in Heelwijk.

Het koor kan echt nog wel wat versterking gebruiken! De laatste tijd is er door allerlei omstandigheden afscheid genomen van een aantal leden en wordt het clubje kleiner. Dus ze zoeken jou! Misschien ben je thuis ook altijd aan het zingen want wie heeft er nu geen plezier in het zingen? Om bij het Caecilliakoor te komen hoef je echt niet de sterren van hemel te kunnen zingen. Dus wanneer je denkt dat je niet kunt zingen... dan is dat geen excuus! Komt het gewoon ervaren en zing een aantal keren met een repetitie mee!

Het koor repeteert elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het zaaltje van de St. Petrus Banden Kerk. Na de repetitie is er altijd nog een gezellig samenzijn met een kopje koffie. Ook voor de contributie hoef je het niet te laten; deze bedraagt slechts € 15,- per jaar.

Meer informatie via keijzers1@ziggo.nl of bel Kees de Leeuw op 0412-452590.

Quote: Brabantse gemoedelijkheid versterkt ons koor.